#Vote4Patients

           În perioada 6 – 9 iunie 2024, au loc alegerile europene.  Pentru perioada pre-electorală și nu numai, EPF a lansat o campanie care plasează pacienții în centrul politicii UE.

EPF este o organizație principală a organizațiilor de pacienți din Europa. Cei 77 de membri ai noștri includ grupuri de pacienți specifice anumitor afecțiuni la nivelul UE, dar  și coaliții naționale de pacienți.

Între 6 și 9 iunie 2024, milioane de oameni din Uniunea Europeană votează deputații pentru a-i reprezenta în Parlamentul European. EPF consideră că acesta este un moment cheie: deputații europeni iau decizii care afectează viața de zi cu zi a tuturor, o sumă considerabilă care acoperă probleme importante de asistență medicală care au un impact direct asupra organizațiilor și vieții pacienților.

Campania este centrată în jurul Manifestului organizațiilor de pacienți adoptat la cea de-a 20-a aniversare a EPF, a primit deja sprijinul mai multor actuali membri ai Parlamentului European și candidați. Semnatarii sunt factori de decizie politici activi în domeniul asistenței medicale și provin din diferite țări și partide politice.

În ceea ce privește comunicarea, deputații europeni care susțin campania,  au participat la interviuri, videoclipuri și carduri de social media pentru a ajuta la transmiterea mesajelor EPF unui public mai larg și pentru a promova dezbaterea privind implicarea pacienților ca parte a campaniei. Campania #Vote4Patients a depășit aproape un  milion de afișări pe rețelele sociale.

Având în vedere importanța acestor alegeri, echipa de comunicare a colaborat și cu secretariatul Parlamentului European la campania #UseYourVote, care încurajează, dincolo de asistența medicală  pe  toți cetățenii să participe la alegeri.

”Membrii noștri sunt esențiali pentru a transmite mesajele noastre pacienților și comunității mai largi din fiecare țară. Cercul de membri organizat la mijlocul lunii februarie ne-a oferit oportunitatea de a lansa campania și de a prezenta instrumentele pe care membrii noștri le pot folosi pentru a amplifica eforturile noastre de advocacy colectiv. Unii membri au rezervat apeluri sau sesiuni de formare în domeniul advocacy la secretariatul EPF, în timp ce alții ne ajută prin distribuirea truselor de instrumente membrilor lor și transmiterea mesajelor noastre comune pe rețelele sociale și la evenimente”, se arată în comunicatul EPF.

Următorul mandat al Parlamentului European va decide dacă sănătatea ar trebui să rămână o problemă prioritară pentru Uniunea Europeană și se va ocupa de cea mai mare reformă a sănătății din ultimii 20 de ani, care va avea un impact asupra pacienților din întreaga Europă.

Angella Dumitrașcu

Comments are closed.

%d blogeri au apreciat: