Archive for mai 2016

Oamenii de valoare părăsesc barca lui Brândușe

IMG_0398Campania electorală implică și acțiuni de stradă pentru promovarea candidaților și distribuirea de materiale electorale. Aceste acțiuni se desfășoară de obicei în grup, candidații, membrii de partid, simpatizanții, umblând umăr la umăr pe stradă pentru a convinge alegătorii că reprezintă un partid puternic, unit, cu oameni de valoare care merită să le fie acordat votul. După trei săptămâni de campanie, câțiva membri PNL Lupeni și-au dat seama că locul lor nu este alături de Brândușe, Ciobanu & Co, iar orice alăturare cu aceste nume puțin frecventabile le aduce numai deservicii și au decis să renunțe la calitatea de membru, fapt care implică și pierderea calității de candidat. După ce la sfârşitul săptămânii trecute, preşedinta Organizaţiei de Tineret a PNL Lupeni, Andreea Raluca MURARU,  a renunţat la candidatura pentru Consiliul Local din partea PNL şi s-a alăturat echipei deputatului Cristian Resmeriţă şi a PSD, încă un membru al PNL Lupeni părăsește barca lui Brândușe pentru a se alătua  lui Cristian Resmeriţă şi echipei sale, în campania pentru alegerile locale din iunie. Domnişoara Andreea Sirop renunţă și ea la candidatura pentru Consiliul Local din partea PNL Lupeni şi îi acordă un vot de încredere deputatului Cristian Resmeriţă, încrezătoare în programul politic al acestuia pentru viitorul Lupeniului.

Cristian Resmeriţă: Mă bucur că Organizaţia PSD Lupeni,  din care fac şi eu parte, se întărește cu noi membri. Le felicit pentru decizia luată și le asigur că au intrat într-o organizație puternică, cu oameni de calitate, ”Pe primul loc oamenii” nefiind doar un slogan electoral ci un crez al meu și al organizației PSD Lupeni.

PSD va avea în programul de guvernare un plan complet pentru dezvoltarea Văii Jiului

dragneaDacă vorbim de minerit vorbim  despre o chestiune de siguranţă naţională

La invitaţia social democraţilor hunedoreni, preşedintele partidului Liviu Dragnea a fost prezent în Valea Jiului pentru a se întâlni cu candidaţii propuşi de PSD pentru funcţiile de primari şi de aleşi locali şi pentru a-i susţine pe cei mai buni, dintre cei mai buni. În timpul vizitei electorale, preşedintele PSD Liviu Dragnea a participat şi la două întâlniri cu electoratul la Vulcan şi Petroşani. I-au stat alături preşedintele PSD Hunedoara Laurenţiu Nistor, deputaţii Cristian Resmeriţă, Natalia Intotero şi Sorin Marica. Dintotdeauna PSD a sprijinit şi va sprijini Valea Jiului pentru că este şi va fi o zonă grea, cu probleme deosebite, care ţin chiar de siguranţa naţională. Aceste lucruri au fost subliniate la întâlnirea electorală care a avut loc la Petroşani, de însuşi liderul social democraţilor, preşedintele Liviu Dragnea. Read more

Pensionarilor mineri li se va face în sfârşit dreptate

Cristian Resmerita     După nedreptăţile făcute de vechile guvernări, când mii de pensionari din sectorul minier  şi-au pierdut drepturile, iată că pentru aceştia veştile bune vin din partea preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, care la vizita sa în Valea Jiului a apreciat eforturile făcute de deputatul Cristian Resmeriţă pentru modificarea Legii Pensiilor şi revenirea la stagiul de cotizare de 20 de ani pentru cei care lucrează în grupa I de muncă.

Proiectul de modificare a trecut de Comisia de Muncă, preşedintele PSD Liviu Dragnea, declarând că „la propunerea grupului PSD din Camera Deputaţilor acest amendament a fost introdus pe ordinea de zi din data de 07 iunie 2016, a Camerei Deputaţilor când va fi, de altfel, şi votat, iar pensionarilor mineri ai Văii Jiului, li se va face dreptate”. Read more

Maniere liberale din Groapa lui Ouatu – II

ciobanu  Candidatul PNL la Consiliul local Lupeni, Cornel Augustin Ciobanu, recidivează în folosirea unui limbaj suburban faţă de cei care îi dezaprobă atacurile la persoană pe care acesta le exercită prin intermediul spaţiului virtual. Culmea este că acest individ se aşteaptă ca cetăţenii de bun simţ din Lupeni să-i acorde votul pentru a-i reprezenta în Consiliul local.

            Iată o mostră de convorbire telefonică dintre acest autointitulat chirurg tăietor sub limbă şi un cetăţean din municipiul Lupeni. Read more

Senatorul Haralambie Vochiţoiu a iniţiat şi susţine propunerea legislativă privind aprobarea programului „Case sociale în mediul rural”

Pliant  AHD Consiliul JudeLtean hary Senatorul Haralambie Vochiţoiu – Liderul Grupului UNPR din Senatul României a iniţiat şi susţine, alături de preşedintele formaţiunii, dl. deputat Valeriu Steriu şi colegii deputaţi şi senatori UNPR, Propunerea legislativă privind aprobarea Programului „Case sociale în mediul rural”.

Această iniţiativă urmăreşte acordarea de facilităţi în vederea combaterii migraţiei tinerelor familii de români, cât şi asistarea acelor familii care au venituri reduse şi se găsesc fără o locuinţă. Modul prin care urmează să se pună în practică acest program constă în achiziţionarea de locuinţe sociale, din mediul rural, de către unităţile administrativ teritoriale aparţinătoare, cu finanţare din bugetul consiliilor locale, aceste fonduri suplimentându-se prin donaţii ale persoanelor fizice şi ale agenţilor economici.

Locuinţele achiziţionate prin acest program de către primăriile comunelor, nu vor putea fi vândute sau închiriate de către acestea, ci se vor repartiza spre folosinţă, cu titlu gratuit, către beneficiari, în baza unui contract de folosinţă încheiat pe o perioadă de 5 ani, care se poate prelungi pe baza actelor doveditoare legal prevăzute. Read more

50 de milioane de euro pentru regenerarea zonelor urbane defavorizate

Veşti bune vin pentru România de la comisarul european pentru Politici Regionale, Corina Creţu. Acestea vizează domenii importante în care s-au făcut progrese importante: sănătatea şi protecţia copiilor.

corina cretu si ministri    „În calitate de Comisar European pentru Politică Regională mi-am propus să mă întâlnesc cu factori de decizie din ţară tocmai pentru a da un impuls implementării reformelor şi programelor cu finanţare europeană din domeniul sănătăţii şi al îngrijirii copiilor. În cadrul primei zile a vizitei m-am întâlnit cu dl. Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene, pentru a discuta cu el despre modul în care Fondurile europene structurale şi de investiţii pot fi folosite în abordarea provocărilor legate de sărăcia copiilor din România. Din păcate, datele statistice sunt dure: viaţa a mai mult de jumătate dintre copiii din România este plină de lipsuri, iar aceşti copii sunt în mare pericol de a cădea pradă sărăciei. Read more

Satele aparţinătoare oraşelor din Valea Jiului sunt eligibile prin POR 2014 – 2020

hary pliant       Într-o recentă interpelare depusă de senatorul Haralambie Vochiţoiu în care acesta cerea lămuriri vizavi de stabilirea zonelor periurbane aferente localităţilor din Valea Jiului, în răspunsul primit din partea ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice se face referire la faptul că, actuala componenţă şi denumirile unităţilor administrativ teritoriale din Valea Jiului este stabilită prin Legea nr. 2/1968 şi că, potrivit actului normativ, localităţile din componenţa UAT-urilor menţionate, sunt localităţi urbane şi nu sunt sate ce aparţin oraşelor sau municipiilor, acestea neavând statul rural.

Până în prezent, la MDRAP nu au fost depuse documentaţii pentru amenajarea teritoriului, în vederea stabilirii teritoriilor periurbane de către autorităţile publice din Valea Jiului. Dar, în conformitate cu OUG 26/ 2200 cu privire la asociaţii şi fundaţii, acum, se pot constitui GAL-uri care reprezintă parteneriatele dintre diverşi reprezentanţi ai sectorului socio economic din teritoriu, care determină direcţia de dezvoltare a regiunii şi au ca sarcină implementarea unor strategii de dezvoltare locală, privind alocarea resurselor financiare şi de a le administra. Acestea pot stimula în mod eficient dezvoltarea durabilă, pentru că, facilitează obţinerea de fonduri europene prin programele actuale, consolidează dialogul şi cooperarea dintre diferiţi actori locali, adună şi combină resursele umane şi financiare disponibile din sectorul public, din cel privat, din sectorul civic şi voluntar, etc. Read more

1 iunie la Palatul Cultural

Elevii de la Clubul Copiilor din municipiul Lupeni şi grădiniţele „Lumea Copiilor” vor sărbători în avans ziua de 1 iunie şi vor organiza cu acest prilej şi serbările de sfârşit de an şcolar.

copii palat   Elevii pregătiţi de prof. Claudiu Dragotă vor pregăti un inedit program artistic, iar preşcolarii pregătiţi de dna prof. Carmen Toropu vor pregăti şi ei un dans pentru toţi invitaţii. În foaierul Palatului Cultural va fi organizată o expoziţie de machete şi diorame realizate de elevii pregătiţi de profesorul Alin Apostoiu.

Pentru buna desfăşurare a evenimentului Consiliul local a aprobat desfăşurarea spectacolului în palat şi a aprobat o sumă de bani pentru premierea celor mai buni dintre cei mai buni, mulţi dintre elevii Clubului Copiilor din municipiul Lupeni dar şi de la grădiniţe fiind premianţi la diferite concursuri. Evenimentul dedicat celor mai mici dintre locuitorii municipiului Lupeni se va desfăşura sâmbătă, 28 mai, începând cu orele 10.00 şi pe lângă artişti vor fi prezenţi şi părinţii şi bunicii acestora. (E.S.)

Peste 500 de petrileni au beneficiat de consultaţii la Ambulatoriul Petrila

OLYMPUS DIGITAL CAMERA    Ambulatoriul Petrila a găzduit pe 20 şi 21 mai între orele 8 -19, o echipă de medici şi studenţi din Centrul Universitar Cluj Napoca, care au oferit consultaţii în opt domenii medicale, de care au beneficiat peste 500 de petrileni.                     

La acţiunea medicală au participat 20 de medici specialişti şi 30 de studenţi, fiind acoperite specialităţile: ginecologie, urologie, gastroenterologie, cardiologie, dermatologie, diabet, oftalmologie şi pediatrie. Acţiunea medicală a avut ca programe principale – Depistare (screening) cancer col uterin, depistare (screening) cancer prostată în care sens bărbaţii cu vârsta între 45-70 ani au fost evaluaţi prin determinarea valorii antigenului prostatic specific şi ECO, iar femeile între 25-65 ani au fost evaluate prin efectuarea testului Babeş Papanicolau. La pacienţii cu alte acuze, consultul a fost completat cu evaluare în celelalte specialităţi. A existat chiar şi o farmacie proprie care asigură în mod gratuit medicaţia recomandată de medic pe o perioadă determinată.               Read more

Preasfinţitul Episcop Gurie i-a îndemnat pe credincioşi să fie apropiaţi Bisericii lui Cristos

Sâmbătă, 21 mai 2016, Preasfinţitul Părinte Gurie, Episcopul Devei şi al Hunedoarei, a slujit în biserica „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” a schitului Straja din judeţul Hunedoara, înconjurat fiind de către un sobor de preoţi şi   diaconi.straja hram

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţitul Părinte Gurie, Episcopul Devei şi al Hunedoarei, le-a vorbit credincioşilor prezenţi la Sfânta Liturghie despre lucrarea deosebită pe care au realizat-o în istoria bisericii universale Sfinţii Constantin şi Elena, prin străduinţa lor fiind oferit creştinilor marele dar de a-şi exprima credinţa în mod liber. De asemenea, Preasfinţia Sa i-a îndemnat pe credincioşi să fie apropiaţi Bisericii lui Hristos, lucrând în pace şi libertate mântuirea sufletelor lor şi dobândirea Împărăţiei lui Dumnezeu.(A.D.)

Turismul, alternativă viabilă în dezvoltarea Văii Jiului

parang cu drumul  În proiectul pe care îl au în pregătire pentru Valea Jiului, PSD are în vedere un capitol distinct care să vizeze dezvoltarea turismului în această zonă.

„Există un potenţial uriaş al acestei zone. Sunt puţine zone în România aşa frumoase ca Valea Jiului şi cu poosibilităţi foarte mari de a face turism. Nimeni la această oră nu poate să spună care este potenţialul zonei şi după părerea mea, este uriaş. Read more

Şcoala Zero Waste la Lupeni

scoala waste        Chiar dacă a fost o vreme nefavorabilă, elevii şi cadrele didactice de la Liceul Teoretic Mircea Eliade din cadrul structurii Şcolii Gimnaziale nr. 2, au derulat acţiunea „Şcoala Zero Waste” ediţia 2016 – un concurs naţional de educaţie ecologică şi colectare selectivă. Elevii şi cadrele didactice au organizat “PARADA VERDE” – un marş de informare şi conştientizare a populaţiei din municipiul Lupeni asupra poluării şi deşeurilor reciclabile. Aproximativ 100 de elevi, 12 cadre didactice şi părinţi ai elevilor din şcoala noastră au sfidat ploaia torenţială şi, în jurul orelor 16.00 au luat la pas localitatea noastră, înarmaţi cu pancarde pe care erau înscrise mai multe sloganuri precum „Pentru un oraş curat, hai cu noi la reciclat”; „O hârtie aruncată, o creangă tăiată”; ” Zero risipă”; „De reciclaţi, Pământul îl salvaţi”, etc. Read more

Prima verificare a generaţiei viitoare

gimnastica     Douăzeci de mici gimnaste care se pregătesc la CNS „Cetate” Deva în cadrul programului „Ţară, ţară vrem campioane” au luat startul, la prima competiţie din cariera lor ce se desfăşoară în aceste zile la Constanţa.

„Ţară, ţară vrem campioane” are ca obiectiv testarea abilităţile dobândite de la începutul programului de pregătire şi până în prezent. Prima performanţă a acestui proiect o reprezint faptul că din 200 de fetiţe selecţionate în anul 2014 la acest concurs vor participa 167 de mici gimnaste. Read more