Archive for octombrie 2013

Grup infracţional destructurat de DIICOT

Traian-Berbeceanu-ridicat-de-mascati-72 Comisarul Berbeceanu, şeful BCCO Alba Iulia, cunoscut în Valea Jiului pentru acţiunile spectaculoase cu mascaţi, girofaruri, camere de filmat, uşi sparte şi declaraţii de presă, a ajuns pe mâna procurorilor DIICOT. El este acuzat de mai multe fapte, printre care şi aceea de „constituire de grup infracţional”.

Pentru a-şi justifica activitatea, periodic, gealaţii lui Berbeceanu făceau un raid prin Valea Jiului de unde plecau cu dubele pline cu tineri care „făceau parte din grupări infracţionale”. De obicei, membrii acestor „grupări infracţionale” erau acuzaţi de „consum de substanţe…….”, adică fumau iarbă. Asta dădea bine la statistică, cu sute de arestaţi dar cu foarte puţine dosare finalizate, făcute în general pe înregistrarea telefoanelor. Tot de obicei, marfa era furnizată chiar de oamenii lui Berbeceanu, infiltraţi în anturajul tinerilor. După „destructurare”, membrii grupărilor infracţionale erau eliberaţi pe rând din lipsă de probe. Curios este faptul că toate dosarele grele erau instrumentate de instituţiile din alte judeţe, cum ar fi Timiş, Mehedinţi, Caraş Severin, Arad sau Gorj. Arestarea comisarului Berbeceanu, care cu siguranţă va fi urmată de altele, a elucidat acest aspect, scoţând la iveală faptul că în loc să se ocupe de adevăraţii infractori, acesta pactiza cu ei asigurându-le protecţie şi furnizându-le informaţii despre acţiunile care îi vizau. Deocamdată a fost săltat şeful bandei dar urmează şi restul.   Read more

Polonia dă energie verde pe cărbune şi gaze de şist, pentru independenţa energetică

Premierul polonez Donald Tusk a declarat recent că ţara sa se va axa mai mult pe cărbune şi gaze de şist, în detrimentul energiei regenerabile.

„Independenţa energetică necesită nu doar diversifica resurselor, ci şi valorificarea celor domestice la maximum”, a precizat liderul Guvernului de la Varşovia. „Tocmai de aceea am decis ca sursele de energie regenerabilă, un supliment mecesar pentru ţara noastră, să fie limitate cât mai mult posibil. Cărbunele şi gazele de şist reprezintă cheia dezvoltării noastre. Pe aceste două sectoare se bazează viitorul energetic al Poloniei”, a adăugat premierul polonez. Read more

Familia Alfa din Uricani s-a întors din America

   În America primarul are maşină cu girofar

buhaeasca            În scopul „creşterii numărului de contracte româno-americane la nivel de administraţii locale şi schimbului de bune practici între cele două administraţii”, familiile dominante din Uricani au făcut o deplasare în statele Unite de unde s-au întors cu tolba plină de know-how. Trebuie precizat că, spre deosebire de sejurul petrecut în luna septembrie de aceleaşi familii la Rimini, de această dată familiile conducătoare din Uricani s-au deplasat în interes de serviciu în ţara Unchiului Sam unde au aflat ce şi cum vine treaba cu administraţiile performante din america, unde nu demult, oraşul Detroit a declarat falimentul. Acesta este al doilea faliment de răsunet după cel al oraşului Aninoasa, deschizându-se astfel o nouă eră în administraţia locală. Printre multele lucruri care l-au impresionat pe primarul Buhăescu, cel mai interesant a fost acela că „primarul din america se deplasează cu maşină cu girofar”. Ce l-a impresionat pe viceprimarul Corneliu Braia vom afla cu siguranţă din raportul pe care îl va face conform legii, în care va justifica modul de cheltuire a banilor publici în folosul cetăţenilor din Uricani. În schimb, consilierul personal al primarului a fost impresionat de colecţia de silicoane toamnă-iarnă, prezentate de faimoasele clinici unde divele din toată lumea îşi tunează fizicul. Deplasarea a costat în jur de opt mii de euro, jumătate din bani publici, jumătare din veniturile personale ale familiilor Buhăescu şi Braia. Dacă în vacanţa de la Rimini primarul Buhăescu şi viceprimarul Braia şi-au distrat consoartele pe banii proprii,  în cazul deplasării în America doamnele au scos din genţile Louis Vuitton banii pentru cazare şi transport. Am precizat acest lucru pentru a combate zvonurile conform cărora deplasarea primelor doamne din Uricani pe „The American Way” ar avea o strânsă legătură cu începerea borduriadei la Uricani. Combatem cu tărie acest zvon, la fel ca şi pe cel cu privire la sejurul de la Rimini despre care gurile rele spun că ar avea legătură cu proiectul „apa plată” iniţiat de primarul Buhăescu, în care primăria avea obligaţii iar „partenerul” doar beneficii. Cu siguranţă, banii publici alocaţi pentru această deplasare vor aduce beneficii bugetului local după ce primarul Buhăescu va pune în  practică cele văzute în ţara democraţiei. Spre disperarea locuitorilor din celelalte oraşe din Valea Jiului care nu vor beneficia de standardele civilizaţiei occidentale pentru simplul fapt că, primarilor le-a fost lene să dea o fugă până la Miami să ia lecţii de prosperitate.

Andrei VLAD

 

Contractul de achiziţie servicii de consultanţă juridică la Uricani, cu dedicaţie specială

hot uricani   Convocaţi într-o şedinţă de urgenţă, consilierii locali uricăneni prezenţi au aprobat achiziţionarea serviciilor de consultanţă, asistenţă juridică şi reprezentare în instanţă  a intereselor oraşului Uricani, tocmai în perioada în care şi primarul Dănuţ Buhăescu este cercetat în mai multe dosare, ultimul urmând să fie instrumentat de cei de la ANI pe motiv de incompatibilitate, pentru că şi-a făcut nevasta consilier personal. De la şedinţă au lipsit patru consilieri: Ion Stănescu, Nicuşor Stoi, Constantin Stancu şi Ilie Părvan, iar consilierii Daniel Moraru şi Rebeca Zaharia s-au abţinut  de la vot. Read more

Cartier select cu datorii de miliarde la apă

avram   Zeci de familii din centrul municipiului Petroşani riscă să rămână fără apă pentru că asociaţia din care fac parte are datorii de 250 mii lei către ope-ratorul de apă. ApaServ a tras, săptămâna trecută, un semnal de alarmă în acest sens, blocurile ce fac parte din Asociaţia Aleea Poporului fiind debranşate timp de 24 de ore de la reţea. Istoria se poate repeta peste două săptămâni dacă nu se achită din datorii.

Conducerea Asociaţiei a fost schimbată după ce, în vara acestui an, cetăţenii s-au confruntat cu aceeaşi problemă. Oamenii spun că noul administrator este însă de negăsit, iar cei care au facturile la zi, nu pot ieşi din structura asociativă, pentru că nu are cine să le dea un act care să ateste că nu au datorii.

Conducerea ApaServ  spune că deşi a făcut demersuri în acest sens, nu a primit lista scărilor în care locatarii sunt bun platnici. Mai mult, aceasta spune că Primăria din Petroşani este singura care poate controla activitatea de la asociaţie. Read more

60 de ani de la înfiinţarea Liceului Teoretic ,,Mircea Eliade,, din Lupeni

„Fii tu însuţi schimbarea pe care o doreşti lumii”

liceu activitati   Liceul Teroretic Mircea Eliade din municipiul Lupeni organizează vineri, 25 octombrie şi sâmbătă 26 octombrie, aniversarea celor 60 de ani de existenţă în piesajul învăţământului românesc şi hunedorean.

Cu acest prilej, profesorii şi elevii vor organiza mai multe evenimente. Vineri, începând cu orele 11.00 va avea loc deschiderea festivă a manifestărilor. La acestea sunt invitaţi să participe pe lângă oficialităţile judeţene şi locale, foste cadre didactice şi foşti elevi ai liceului.

“Am pornit în anul 1953 cu misiunea bine stabilită de a fi locul care degajă educaţie şi formează adevăraţi oameni pentru comunitate şi societate. Am reuşit aceasta şi din postura de liceu teoretic în perioada anilor 1953-1977 şi din postura de liceu industrial în perioada anilor 1977-1990, apoi din nou liceu teoretic din 1990 până în prezent. Din 2013 am devenit Liceul Teoretic Mircea Eliade. Purtăm cu mândrie această denumire şi reuşim să răspundem cu brio cerinţelor impuse de această titulatură. În tot acest timp de aici, au plecat absolvenţi care au devenit „oameni mari”. Şcoala are şi va avea un rol important din ce în ce mai important în societate, paradoxal şi împotriva curentului ultimei perioade, conform căruia oricine are acces la uriaşa cantitate de informaţie, diminuează rolul şcolii. Rezultatele obţinute de şcoala noastră în ultimii ani, la examene, la concursuri, olimpiade şcolare, drumul urmat de absolvenţii acestei şcoli ne îndreptăţesc să fim încrezători în viitor. Suntem şi vom fi ceea ce le spunem fiecăruia dintre elevii noştri să fie: fii tu însuţi schimbarea pe care o doreşti lumii”, a  ţinut să precizeze directorul Liceului Teoretic Mircea Eliade, prof. Daniel Ianoşi. Read more

Se caută soluţii pentru salvamontişti

salvamont-1            La finalul  săptămânii trecute,  salvamontiştii din municipiul Lupeni au avut o primă întâlnire cu deputatul Cristian Resmeriţă, căruia i s-au adus la cunoştinţă problemele cu care aceştia se confruntă. Salvamontiştii solicită bani pentru funcţionarea optimă a Serviciului Public Salvamont din staţiunea Straja şi pentru plata salariilor salvatorilor montani.

„Fiind un serviciu de utilitate publică voi încerca să identificăm soluţiile cele mai bune pentru a ne achita datoriile faţă de cei care-şi pun ei înşişi vieţile în pericol,  pentru a salva pe cei care au nevoie de ajutor”, a ţinut să declare deputatul hunedorean.

Situaţia salvamontiştilor din Lupeni nu este una singulară, ci este o situaţie generalizată la nivel naţional. Chiar dacă responsabilităţile au fost  pasate dintr-o parte în alta. Deputatul Cristian Resmeriţă a declarat că va pune în atenţia forurilor competente situaţia reală a salvamontiştilor din România şi a promis că la viitoarea întâlnire să revină în mijlocul acestora cu veşti bune. Următoarea întâlnire a deputatul cu salvamontiştii va avea loc vineri, 25 octombrie 2013. (E.D.)

Barieră la baza telegondolei de la Straja

telegondola   Prezent la un post local de televiziune, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Tiberiu Balint, a făcut afirmaţia că se are în vedere restricţionarea  accesului auto pe drumul judeţean spre staţiunea Straja în iarna aceasta. Amplasându-se o barieră la baza telegondolei accesul auto se va face numai în baza locurilor disponibile din staţiune, iar utilajele de deszăpezire pot intra mult mai uşor să-şi facă datoria.

    „După cum ştiţi, de o parte şi de alta a drumului stăteau parcate maşinile,   atunci când era plin sezon de schi.  Fiind administratorii drumului judeţean putem pune barieră jos, la drum. Vom vedea câte locuri de parcare au cabanele şi în funcţie de numărul acestora,  tot atâtea tichete vor fi eliberate. Are doar trei locuri, trei tichete va primi. Restul vor parca maşinile jos, la baza telegondolei şi turiştii vor urca cu telegondola în staţiune. Vor fi exceptate de la regulă maşinile ISU, SMURD, Poliţie, Jandarmerie, etc”, a declarat Tiberiu Balint. (E.D.)

Cum să ne protejăm de cutremur – simulare la grădiniţa Lumea Copiilor din Lupeni

copii cutremur  Având în vedere numărul mare de cutremure înregistrate în ţara noastră de la începutul anului, IGSU şi inspectoratele şcolare judeţene, în baza unui protocol de colaborare,  au organizat o serie de simulări de cutremur în cadrul acestei săptămâni.  Astfel, în toate unităţile  de învăţământ din judeţul Hunedoara, elevii şi cadrele didactice  s-au familiarizat cu ceea ce trebuie să facă în timpul unui cutremur şi după producerea acestuia. La Grădiniţa Lumea Copiilor din Lupeni a avut loc o astfel de simulare. După ce cadrele didactice le-au explicat celor mici ce trebuie să facă, au trecut şi la proba practică. Timp de 30 de secunde soneria unităţii a sunat, iar copiii s-au adăpostit sub bănci sau în tocul uşii pentru a nu se răni în caz de cutremur. Apoi, într-o ordine perfectă, în şir indian au fost evacuaţi de cadrele didactice în curtea interioară a unităţii. Read more

Patricia Vizitiu, printre frumoasele semicercului

6716Patricia-Vizitiu            Extrema dreaptă a echipei de handbal Cetate Deva, Ana-Maria Simion  este lideră într-un sondaj pentru desemnarea celei mai sexy handbaliste românce, iniţiat de către site-ul www.stiridesport.ro. Sportiva grupării din judeţul nostru obţinuse până ieri 52.75 la sută din voturile exprimate, fiind prima în clasamentul preferinţelor. Handbalistele din România sunt recunoscute la nivel mondial pentru frumuseţea lor, iar în sondajul propus de organizatori, apar nume importante din handbalul nostru, precum Ada Nechita, Gabriella Szucs, Cristina Neagu, Nicoleta Dincă sau Patricia Vizitiu din Petroşani. (L.J.)

Karatiştii de la CSM Petroşani au făcut senzaţie la Naţionale

karate   Elevii pregătiţi de Radu Polifronie  şi Alin Tinca au fost aplaudaţi la scenă deschisă pentru evoluţia pe care au avut-o, eliminând pe rând, în competiţia echipelor pe Dinamo şi Steaua Bucureşti.

CSM Petroşani a deplasat un lot format din 17 sportivi şi doi antrenori la Campionatul Naţional de Karate pentru cadeţi, juniori şi  tineret. După o evoluţie spectaculoasă, sportivii din Vale au urcat de şase ori pe cea mai înaltă treaptă a podiumului şi trei ori au fost pe locul doi şi de patru ori pe locul trei.  Read more

Sportivii de la CSŞ Petroşani au pus mâna pe titlul naţional

gimnastica aerobica Gimnaştii hunedoreni au ieşit cel mai bine după probele de perechi mixte, trio şi grup, acolo unde au obţinut, pe rând, două medalii de argint şi alte trei de bronz la Campionatul Naţional de Gimnastică Aerobică de la Constanţa. Câte cinci prezenţe în top trei a avut CSŞ Petroşani, care a pus mâna pe titlul naţional în proba de perechi mixte (categoria III).  Peste 150 de sportivi, de la cele mai bune zece cluburi de profil din ţară au luat startul la ediţia cu numărul 18 a Naţionalelor . Read more

Jucătorii Ştiinţei au şanse mari să joace la Europenele din Portugalia

Dintre cei opt jucători care se află în pregătire cu Naţionala Under 19, doi au fost trimişi acasă din cauza problemelor medicale: Marian Năstăsiei şi Vlad Popa. Au mai rămas: Alin Dinu, Ovidiu Melniciuc, Răzvan Bîrldeanu, Mirel Popescu, Daniel Timofte şi Lucian Mureşan. Este foarte posibil ca toţi şase să prindă marele eveniment.  Echipa de rugby Ştiinţa Petroşani îşi va relua pregătirea în vederea celor două meciuri din Cupa României, din luna noiembrie. Read more