Archive for noiembrie 2016

La mulți ani, România! Ziua Națională – sărbătorită la CNI „Carmen Sylva” Petroșani

resmerita-lucian  În costume populare, cu cocarde tricolore în piept, cu cântece, dansuri și mâncare tradițională – așa a fost sărbătorită Ziua Națională a României la CNI „Carmen Sylva” Petroșani. Astfel, adolescenții pot nota în jurnalul celei mai frumoase perioade a vieții, emoțiile, râsetele, activitățile din data de  29.11.2016.

Acțiunile au fost deschise de un flash mob cu 90 de participanți, care au format şi fluturat în curtea instituției Drapelul Național. A urmat concursul de istorie “Unire-n cuget şi-n simțiri”, la care au participat viitorii absolvenți. S-a continuat cu o întrecere între clase, organizată de Consiliul Școlar al Elevilor, coordonat de dra prof. Carmen Gheviza. Juriul – compus din dl director Lucian Resmeriță, doamnele profesoare de istorie Florica Bican și Anca Elena Cordea și elevii Sergiu Berindea și Andreea Szima, a avut dificila misiune de a stabili o ierarhie între participanți. S-au desfășurat în fiecare clasă scurte programe artistice, s-a intonat Imnul, s-au făcut prezentări Power Point pe tema Unirii din 1918 și s-au degustat delicioasele preparate tradiționale.

Dl director Lucian Resmeriță a felicitat elevii și cadrele didactice care au contribuit la această frumoasă lecție de istorie, încheind cu „La mulți ani, România!”, urare la care s-au asociat, într-un glas, așa cum stă bine de Ziua Marii Uniri, toți cei prezenți.

Breaking news – Control al Primariei Lupeni la unitatile economice din municipiul Lupeni si Statiunea Straja

Vom reveni!

Luna Decembrie – plină de evenimente cultural-artistice la Palatul Cultural din Municipiul Lupeni

      palat      Profitând de faptul că acum Municipiul Lupeni are cea mai modernă sală de spectacole din Valea Jiului, administrația publică locală a municipiului anunță că, luna decembrie va fi o lună plină de evenimente cultural – artistice ce vor avea loc la Palatul Cultural. Primul eveniment, dedicat Zilei Naționale, tradițiilor românești, va avea lor în data de 2 decembrie, începând cu orele 17.00.

            Protagoniști vor fi artiștii din cadrul Liceului Teoretic „Mircea Eliade” și Școala Gimnazială nr.2, membrii ansamblului ”Mesagerii Iubirii” coordonat de Mariane Peptenaru și alții, care vor dansa și vor cânta românește. Intrarea la spectacol va fi liberă. În data de 4 decembrie, de la orele 12.00, artiștii de la Teatrul din Deva vor oferi micilor spectatori piesa ”Bunica și Extraterestrul”. Iar seara, este dedicată colindelor, preoții și membrii de la Schitul Straja al Bisericii Ortodoxe, vor oferi, începând cu orele 16.00, un inedit concert de colinde tradiționale și religioase. Intrarea va fi liberă pentru toți doritori. Read more

La Petroșani s-au aprins luminile de sărbători

tibii-aprinde-luminile-1  Așa cum a promis într-o recentă conferință de presă, primarul municipiul Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi a aprins luni seara, în prezența a sute de copii, luminile de sărbătoare, din Parcul Carol Schreter.

”Am fost, astăzi, prezent în Parcul Carol Schreter, împreună cu Andrei și Maria, pentru a da startul sărbătorilor de iarnă. Ne bucurăm foarte mult că am reuşit să aprindem luminile anul acesta mai repede decât în alţi ani, asta pentru a ne bucura de sărbători cât mai mult posibil, şi noi, dar mai ales cei mici, care au venit în număr mare astăzi, aici, în Parcul Carol Schreter. Poate că anul viitor le vom aprinde și mai repede ca în marile oraşe europene pentru că este important să ne bucurăm cât mai mult de aceste lumini de sărbătoare şi cred că fiecare îşi doreşte să se bucure în această perioadă de sărbătorile de iarnă, de cele religioase şi de tot ceea ce ne oferă luna decembrie, pentru noi şi pentru familiile noastre. Le mulțumesc ajutoarelor mele, copiii, pentru că astfel am apăsat împreună butonul care a umplut de strălucire străzile din municipiul Petroșani. Totodată le mulţumesc „Moşi Crăciunilor” care au împărțit bomboane celor prezenți, dar şi colindătorilor care au încântat audienţa”, a ținut să declare primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi. Read more

Guvernul Cioloş, susţinut de PNL, închide încă două mine din judeţ şi lasă o mie de oameni pe drumuri

carte-nistor-laurentiuPreşedintele PSD Hunedoara, Laurenţiu Nistor şi-a manifestat îngrijorarea faţă de măsurile luate de Guvernul Cioloş, guvern susţinut de PNL, prin care încă două mine de cărbune din Valea Jiului vor fi închise în următorul an.
În opinia candidatului PSD la Camera Deputaţilor, guvernul nu are nici o explicaţie plauzibilă în ceea ce priveşte criteriile pe baza cărora a decis să oprească activitatea minelor Lonea şi Lupeni şi să lase peste o mie de familii fără o sursă de venit. „Ceea ce a făcut acest Guvern Cioloş, Guvernul Zero susţinut de PNL, nu are nici o logică. Decizia de a desfiinţa încă două mine de cărbune este antieconomică. Mă aşteptam ca Ministerul Energiei să propună, mai degrabă, investiţii în retehnologizarea şi modernizarea mineritului şi a termocentralelor Mintia şi Paroşeni, pentru a salva Complexul Energetic Hunedoara şi pentru a ne asigura necesarul de energie în situaţii de criză. Din păcate, asistăm la hotărâri care pun în pericol peste o mie de locuri de muncă, situaţia familiilor care depind de aceste slujbe, dar şi siguranţa energetică a României“, a spus Laurenţiu Nistor. Read more

1 Decembrie la Țebea!

tebea-1-decembrie            Joi, 1 Decembrie 2016, ora 15.00, Primăria Comunei Baia de Criș, Parohia Ortodoxă și Consiliul Județean Hunedoara vă invită la Țebea, în ”Panteonul Neamului Românesc”, la un eveniment de suflet.
Din program:
– Intonarea Imnului Național al României
– Slujba de pomenire a Eroilor Neamului
– Depunere de coroane
– Alocuțiuni pe teme istorice
– Cântece patriotice
Țebea este locul în care se întâlnesc eroii. Horea, unul dintre liderii răscoalei de la 1784, reprezentat de gorunul sub care se odihnea în clipele de răgaz, Avram Iancu, Eroul Neamului Românesc, care își doarme somnul de veci în mormântul din fața bisericii, alți 75 de ofițeri, subofițeri și ostași din vechea Românie, care își au mormintele la umbra arborilor seculari și care, în 1918, și-au dat viața pentru eliberarea Transilvaniei și Unirea cu țara mamă!
Țebea ne cheamă să le aducem acestor români drepți și neînfricați un omagiu din suflet, să-i cinstim așa cum se cuvine, dar să ne și bucurăm că România împlinește 98 de ani de existență! De Ziua Națională, veniți cu noi la Țebea, în inima Țării Moților!

 

CONSILIUL CONCURENŢEI A EFECTUAT NOI INSPECŢII LA COMPANII DIN DOMENIUL PRELUCRĂRII LEMNULUI

Consiliul Concurenţei a efectuat inspecţii inopinate la sediile a trei companii care activează pe piaţa prelucrării masei lemnoase: Forestar SA, Nico – Paul SRL şi Saniral SRL.

Inspecţiile s-au derulat în cadrul investigaţiei privind posibile înţelegeri anticoncurenţiale între cele trei companii, referitoare la fixare de preţ şi împărţire de piaţă, cu ocazia licitaţiilor şi negocierilor organizate de Regia Naţională a Pădurilor Romsilva, în vederea achiziţionării de masă lemnoasă. Documentele ridicate în cadrul inspecţiilor se află în analiza autorităţii române de concurenţă, în cadrul procedurilor specifice investigaţiei. Inspecţiile inopinate constituie o etapă preliminară a investigaţiei, iar efectuarea lor nu reprezintă o antepronunţare a Consiliului Concurenţei în ceea ce priveşte existenţa unei încălcări a Legii concurenţei. Read more

Viorel Sălan: ”În politica actuală cuvintele cheie trebuie să fie onoarea, cinstea, corectitudinea și responsabilitatea”

A  lucrat aproape 35 de ani în Jandarmeria Română, în județul Hunedoara, din care 22 de ani ca și comandant de unitate și inspector șef. Este proaspăt pensionat la termen, are doi copii mari și locuiește în Orăștie. Generalul de brigadă în rezervă Viorel Sălan rămâne însă o persoană activă, prezentă în viața comunității. Candidează pentru un loc în Senatul României din partea PSD Hunedoara. Pentru că îndrăznește să creadă în România! Fire dinamică, activă, Viorel Sălan a acceptat recent provocarea de a se implica în viața politică.

o-echip%c2%a6a-de-succes        „Am ales Partidul Social-Democrat, pentru că promovează principii de libertate, dreptate socială, echitate, egalitate de șanse și solidaritate. PSD se adresează tuturor categoriilor sociale, are oameni de calitate, bine pregătiți, organizații bine închegate. PSD este un partid orientat spre oameni”, spune Viorel Sălan, candidatul PSD Hunedoara pentru județul Hunedoara. Read more

Valea Jiului în fruntea Topului Firmelor hunedorene

premiantii-din-valea-jiului         Vineri, 25 noiembrie, în cadrul Topului Firmelor hunedorene, organizat de Camera de Comerț și Industrie a județului Hunedoara, au fost premiate și mai multe firme din Valea Jiului, care fac cinste zonei. Criteriile de grupare au fost stabilite în funcţie de domeniile de activitate şi mărimea firmei, indicatorii de eficienţă au luat în considerare cifra de afaceri, profitul din exploatare, rata profitului curent, eficienţa utilizării resurselor umane, efortul de dezvoltare, eficienţa utilizării capitalului angajat. La întocmirea clasamentului din acest an au participat 10.674 societăţi comerciale hunedorene, societăţi cooperative/organizaţii cooperative, institute de cercetare şi regii autonome, dintre care, după aplicarea criteriilor eliminatorii, au fost selecţionate, conform metodologiei 2.448 de firme, 1.614 dintre acestea fiind clasate în top pe primele 10 locuri.  Cifra de afaceri realizată de firmele premiate este de aproximativ 6,5 miliarde de lei, iar numărul angajaţilor din aceste firme este de 29.327 persoane. Read more

447,8 milioane de lei pentru închiderea minelor Lupeni și Lonea…

         Comisia Europeană a decis că proiectul României de a acorda un sprijin de stat în valoare de 447,8 milioane de lei pentru atenuarea impactului social şi de mediu produs de închiderea a două mine de cărbune necompetitive până în 2018 este conform cu normele UE în materie de ajutoare de stat şi nu va denatura concurenţa în mod nejustificat, informează un comunicat de presă al Executivului comunitar. În urma deciziei României de închidere a două unităţi miniere necompetitive, ţara a notificat Comisia, în noiembrie 2016, că intenţionează să acorde o finanţare publică în valoare de 447,8 milioane de lei (aproximativ 99 de milioane de euro) pentru a se asigura că închiderea respectivelor unităţi se desfăşoară în condiţii corespunzătoare. Read more

S-a tras componența secțiilor de votare

Luni, 28 noiembrie, la sediul Biroului Electoral Județean Hunedoara, s-a tras la sorți ordinea de participare a reprezentanților formațiunilor politice în birourile electorale ale secțiilor de votare. Având în vedere dispozițiile art. 15 alin.6 din legea 208/2015 coroborat cu art. 13. Alin 7 din același act normativ, rezultă că în prima etapă, birourile electorale ale secțiilor de votare se completează cu reprezentanții :

  1. PSD
  2. PNL
  3. Partidul Alianța Democraților și Liberalilor
  4. Uniunea Democrată a Maghiarilor din România.

Read more

„Ziua Mondială de Luptă Împotriva HIV/SIDA” -1 decembrie

        Ziua Mondială de Luptă Împotriva HIV/SIDAse celebrează (de 28 de ani) la 1 decembrie, fiind o oportunitate a oamenilor de pretutindeni să se unească în lupta împotriva maladiei, să fie solidari cu cei care trăiesc cu boala şi să-i comemoreze pe cei care au decedat în urma acesteia.

Începând cu anul 2011, mesajul campaniei este „SĂRUTUL ȘI ÎMBRĂȚIȘAREA NU TRANSMIT HIV. IGNORANȚA O FACE.”. Read more

Consilierul PNL Cristian Roșu încalcă Cele Zece Porunci

rosu-c_o   Deși ne aflăm în Postul Crăciunului, consilierul PNL Cristian Roșu încalcă cu nonșalanță cea de-a opta poruncă, încercând să-și însușească munca altora.

După ”unirea” cu PDL, partidul vechilor Brătieni a decăzut rău de tot. Dacă pe vremuri ofereau alegătorilor, în timpul campaniilor electorale, găleți cu zahăr și ulei, acum le oferă proiecte. Nu ale lor, ci furate de la alții.

Este cazul consilierului local PNL  de la Lupeni, Cristian Roşu, care în pană de saluții și idei s-a decis că ar fi bune și ale altora pe care să le prezinte ca fiind ale sale. Acesta a postat în cursul zilei de vineri, pe o reţea de socializare, un mesaj către lupeneni prin care îi anunța că la ședinţa de marți a Consiliului Local se va vota un proiect prin care vor fi premiaţi sportivii unui club din Lupeni, proiect care i-ar aparține sută la sută. Ciudat, fiindcă pe domnul consilier nu l-au interesat deloc performanțele proiect-de-hotarare-p1sportivilor lupeneni, neadresându-le nici măcar un cuvânt de felicitare. La o analiză mai atentă, a reieșit că domnul consilier PNL Cristian Roșu, fost băsist de frunte pe vremea când Boc tăia salariile și pensiile, minte cu nerușinare, proiectul care are ca obiect premierea sportivilor Clubului Comexim pentru performanţele deosebite obținute la Campionatul Mondial de Fotbal Tenis din Cipru, fiind iniţiat în realitate de primarul Cristian Resmeriţă.

Există zvonul că după modelul Alina Gorghiu-Dej, consilierul galben fost portocaliu Roșu, umblă prin Lupeni, pe la uşile oamenilor cu sandvișul în mână și sperie copiii să nu voteze cu Victor Ponta. Din fericire, la noi nu votează copiii, iar lupenenii sunt suficient de maturi ca să nu creadă în minciunile unora ca Cristian Roșu.