95 de milioane de euro pentru dezvoltarea municipiului Lupeni

      Investiţiile continuă şi în această perioadă în municipiul Lupeni, iar banii au fost gestionaţi cu succes pentru realizarea multora dintre proiecte.

Fie ca este vorba de infrastructura rutieră, fie ca este vorba de modernizări şi amenajări de parcuri şi alei, la cele din sănătate, educație sau cultură și până la cele din sectorul de turism,  sunt foarte  importante pentru economia din această localitate, iar imaginea municipiului LUPENI este într-o continuă schimbare şi acest lucru nu poate decât să-i bucure pe cetăţenii Lupeniului,  care este pe primul loc,  la investiţii în VALEA JIULUI.

”În municipiul Lupeni avem investiții masive. Nimeni nu s-ar fi gândit, acum patru ani de zile,  că vom avea investiții de 95 de milioane de euro, iar, de curând, am mai depus un contract de 8,6 milioane de euro care vizează, mobilitatea urbană. Prin aceste proiecte de mobilitate urbană,  se vor schimba multe lucruri în Valea Jiului. Un lucru bun este acela că în acest moment toate primăriile din Valea Jiului lucrează bine între ele și avem și sprijinul Consiliului Județean Hunedoara. Proiectul Green Line a fost acela care ne-a legat pe toți ca o mare echipă. Proiectul nostru de 8,6 milioane de euro este prevăzut pentru ceea ce înseamnă interiorul localității pentru aceste autobuze electrice. Vom avea în fiecare cartier stații de autobuz, iar un lucru care este și mai important este acela că am prevăzut stații de autobuz la fiecare școală. Mai mult decât atât vom avea o linie de transport care va lega stațiunea Straja. Proiectul de 8,6 milioane de euro este unul independent de Green Line și va lega toate cartierele din municipiul Lupeni”, a declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

Administrația locală din Lupeni  va demara și un nou proiect, menit să îmbunătățească și infrastructura orașului, care vizează extinderea rețelei de iluminat public.

S-a alocat suma de de 796.801 lei,  și, conform proiectului, administrația locală a municipiului Lupeni, urmărește  să asigure un sistem de iluminat modern și eficient pe întreaga rază a orașului.

Prin extinderea rețelei de iluminat public, se urmărește nu doar creșterea confortului și siguranței cetățenilor, dar și îmbunătățirea aspectului estetic al orașului.

Primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță, a subliniat importanța acestui proiect pentru comunitatea locală.

“Extinderea rețelei de iluminat public reprezintă un pas esențial în direcția modernizării localității. Localitatea noastră merită să fie luminat corespunzător și să ofere siguranță și confort tuturor locuitorilor săi. Prin acest proiect, ne propunem să creăm un mediu urban mai plăcut și mai sigur pentru toți. După cum vedeți  municipiul  Lupeni este un vast șantier și acest lucru mă bucură foarte mult, chiar dacă creăm și puțin disconfort cetățenilor. Toate acestea sunt realizate pentru a schimba imaginea localității noastre și de a crea un ambient plăcut, ca în marile orașe europene”,  a conchis Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

Elena Dragomir

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: