Municipiul Lupeni este în doliu, Cornel Resmeriță a plecat în ETERNITATE!

O atmosferă de tristețe și solidaritate înconjoară municipiul Lupeni, de aseară, de la aflarea veștii că fostul primar Cornel Resmeriță a trecut la cele veșnice.

Mesajele de condoleanțe curg pe  rețelele de socializare,  în timp ce, foștii colegi de partid  își exprimă respectul și aprecierea față de OMUL care a lăsat o amprentă frumoasă în inimile lor.

Ne-a fost un prieten apropiat și, unul dintre  primarii cu care am colaborat peste 20 ani.

Va rămâne în memoria noastră ca un OM de valoare, iar, moartea sa  lasă un gol imens în rândul celor care l-au cunoscut și i-au apreciat generozitatea, bunătatea și munca sa,  pe care a depus-o pentru întreaga comunitate lupeneană și pentru mișcarea social – democrată națională.

Cornel Resmeriță, a fost cel care a coagulat marea familie social-democrată a localității și, cel care le-a fost mentor și model de succes multora dintre politicienii de astăzi.

A  fost cel care a găsit întotdeauna cele mai bune soluții  pentru ieșirea din situația grea prin care trecea orașul pe care-l păstorea, în timpul acestuia fiind demarate o serie de programe economice și sociale,  care au  fost prezentate, de-a lungul anilor  și în cadrul publicației noastre.

Iar sub conducerea lui Cornel Resmeriță, PSD Lupeni devine cea mai puternică și mai vizibilă organizație municipală la nivel național.

Și mai trebuie să subliniem un lucru foarte important: lideri importanți și toți președinții PSD de la nivel național, au fost  mereu alături de marea familie PSD Lupeni, pentru a susține candidații sau pentru diferite evenimente, unele grele, care fac parte din istoria zbuciumată a Văii Jiului, care s-a confruntat cu mișcări sociale, pauperizarea și disponibilizări masive din minerit, închideri de exploatări miniere, diminuarea fondurilor publice pentru investițiile publice, etc.

Preşedintele Traian Băsescu, în anul 2011 a conferit decoraţii la 21 de primari din ţară, printre ei, afându-se si primarul municipiului Lupeni, Cornel RESMERITA.

Potrivit decretului publicat în Monitorul Oficial, decoraţiile au fost acordate în semn de apreciere pentru eforturile depuse în vederea dezvoltării infrastructurii urbane, în interesul comunităţilor care le-au încredinţat, de-a lungul timpului, mai multe mandate de primar“
„În primul rând, acordarea acestei decoraţii de către şeful Statului este o mare surpriză pentru mine şi mă onorează. Nu am cuvinte să spun ce simt, mai ales după cum s-a scris în unele ziare despre mine. În altă ordine de idei, fac parte dintr-un partid de opoziţie, nu dintr-unul aflat la guvernare, ca să poată spune cineva că decoraţiile s-au acordat pe criterii politice. Repet, această distincţie nu poate decât să mă onoreze şi sper să fie de bun augur. În sfârşit, va vedea toată lumea că în Lupeni s-a muncit şi se munceşte în continuare”,  spunea la acea data, Cornel Resmeriţă, după aflarea veștii,  că a fost decorat.

Chiar dacă a ”plătit” cu deteriorarea sănătății,  fostului primar Cornel Resmeriță, Justiția i-a făcut dreptate, reparație morală, în cazul acuzațiilor aduse de cei de la DNA.

Suferința și-a pus amprenta și putem spune că a făcut sacrificiul suprem pentru comunitatea,  pe care a păstorit-o zeci de ani și pentru crezul său politic.

Ambițios din fire, regretatul primar  și echipa sa de la PSD Lupeni au continuat programul electoral, și cu toate piedicile puse, sub conducerea acestuia au câștigat, cu scoruri zdrobitoare, toate competițiile electorale: locale, parlamentare, naționale, europarlamentare, de-a lungul anilor.

În 2016, Cornel Resmeriță le mulțumește colegilor săi pentru întreaga colaborare,  spunând în plenul unei ședințe că renunță la candidatura pentru o nouă funcție de primar, dar că rămâne alături de echipa PSD ”dar, cred că  pentru cariera mea politică, a venit momentul să mă opresc în acest punct”.

Va rămâne președintele de onoare al organizației municipale PSD  Lupeni.

Avem certitudinea că moartea reprezintă doar o trecere, poate dificilă şi dureroasă, spre casa Tatălui ceresc, o punte spre viaţa veşnică, pe care nu mergem niciodată singuri, ci, ca întotdeauna pe drumurile vieţii, însoţiţi tainic de Dumnezeu, care are mereu ultimul cuvânt în viaţa noastră.

În aceste grele momente, și noi, colectivul redacției SĂPTĂMÂNALUL VALEA JIULUI, suntem alături de familia  Resmeriță!

Dumnezeu să-l ierte şi să-l odihnească în pace!

Angella Dumitrașcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: