La Uricani se fură tot, de la borduri la piatră şi pavele

Două persoane sunt cercetate pentru furt, acestea conducând o rabă şi un utilaj cu ajutorul căruia se încărca nişte piatră de la fosta staţie de betoane de la Câmpu lui Neag. În această afacere este implicat şi primarul din Uricani, Dănuţ Buhăescu. Poliţiştii, care au fost chemaţi prin 112, au întocmit dosar penal pentru furt pe numele a doi bărbaţi, însă printre acuzaţi nu figurează şi primarul Buhăescu.buha

O reclamaţie de furt de piatră concasată s-a transformat într-o vânătoare de vrăjitoare, primarul din Uricani susţinând că firma care l-a indus în eroare (trimiţându-i pe reprezentanţii primăriei să ia piatra buclucaşă) taie ilegal componente de la staţia de betoane, loc de unde angajaţii primăriei trebuiau să încarce piatră concasată. Sursele noastre spun că nu este prima dată când din acel loc se fură piatra cu rabele şi că, după ce s-a făcut reclamaţia la 112, primarul Buhăescu a venit şi s-a certat cu paznicul. S-ar părea că există o practică a sustragerii de material care este folosit la repararea drumurilor iar mai apoi lucrările sunt facturate de firme “agreate” de primarul Buhăescu.

„Nu e prima dată când se ia piatră de acolo. Fără bani, probabil se fac facturi false, nu ştiu ce se întâmplă exact, dar nu e prima dată. Acum o săptămână sau două iar au fost rabe să ia piatră şi paznicul a sunat la 112. A venit poliţia, a venit şi primarul care s-a certat cu paznicul”, spun sursele.

Primarul Dănuţ Buhăescu are însă o cu totul altă versiune. Edilul spune că nu e vorba de niciun furt şi că totul a plecat de la faptul că reprezentanţii unei firme care taie în mod ilegal componente de la staţia de betoane i-au trimis să ia piatra din altă parte pentru a nu le descoperi activitatea ilegală. Acum şi primarul a sunat la poliţie şi i-a pus pe poliţişti la treabă.

„Nu a furat nimeni nicio piatră. Azi am chemat eu poliţia. E o firmă ce demolează fără a avea autorizaţie de demolare. Noi îi executăm pe cei de la CCF. Un inginer de la firma respectivă ne-a indicat de unde să luăm piatra, dar nu era a lor şi au sunat la 112. Când am aflat că nu e a lor am adus-o înapoi. Azi i-am prins din nou în offsaide pe cei de la Kasiani, care taie fără autorizaţie de demolare şi am chemat poliţia. Piatra e luată de la Păroasa, de pe domeniul primăriei, şi acolo o concasează”, spune primarul Buhăescu.

Acesta a precizat că piatra îi trebuia  pentru a o pune pe „străzile momârlăneşti”.

Deşi edilul spune că nu este vroba de niciun furt, poliţiştii îl contrazic. Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Hunedoara s-a reclamat că se fură piatră de la Uricani, prejudiciul de 6,8 tone fiind recuperat în totalitate. Poliţiştii au deschis dosar penal pe numele şoferului care conducea raba şi pe cel care manevra utilajul de încărcat. Poliţiştii nu ştiu însă nimic de prezenţa la locul faptei a primarului.

Totuşi, prezenţa primarului este confirmată şi ea de reprezentantul firmei incriminate, care însă nu oferă detalii pentru că există o cercetare în curs. La Uricani, anul trecut, poliţiştii au descoperit lipsa mai multor pavele furate din patrimoniul primăriei. Principalul suspect a fost considerat fostul şofer al primarului Buhăescu, Ioan Cocotă. Tot mai mulţi uricăneni îşi pun întrebări în legătură cu subita bunăstare care a dat de vreo trei ani încoace peste primarul Dănuţ Buhăescu. Vacanţe în locuri exotice, maşini    bengoase schimbate ca ciorapii, silicoane şi botox de mii de euro pentru doamna primar, bijuterii, apartament de 100 mp şi multe altele. Pentru uricănenii care trăiesc din salariu şi nu aparţin cercului de cunoştinţe al primarului Dănuţ Buhăescu, dilema este: DE UNDE?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: