Lupenenii au scăpat de spectacolul sinistru al ciorilor

O imagine apocaliptică şi o simfonie sinistră, care-ţi dadea fiori reci, era când treceai pe lângă pomii, din imediata apropiere a spitalului municipal din Lupeni. Chiar lângă un monument reprezentativ, sute de ciori îşi făcuseră cuib în pomii de acolo.

În tradiţia creştină, cioara este simbolul morţii şi al ghinionului. Aripile lor negre reprezintă forţa malefic, iar despre ciocul ascuţit se spune ca smulge ochii răsposaţilor. Iar mulţi dintre suprestiţioşi nu vedeau cu ochi buni zborul acestor înaripate deasupra spitalului şi în imediata apropiere a şcolii.

Răspunzând la sesizarea cetăţenilor, edilii lupeneni au luat o decizie drastică: acela de a distruge cuiburile înaripatelor. O armată de lucrători din cadrul servciului administrativ – lucrări edilitare au lucrat mai bine de trei zile să facă „curăţenie” acolo, unde-şi făcuseră ciorile cuib. Pomii au fost tăiaţi de uscături şi au fost toaletaţi, pentru ca în primăvară să capete o  nouă coroană.

Iar acei pomi chiar aveau nevoie de o toaletare generală. Reacţia cetăţenilor a fost una favorabilă „bine că am scăpat de croncănitul infernal şi de mizeria pe care acestea o produceau”. (E.S.)

One comment

  1. Zgabercea spune:

    Mai bine îi tăia de tot, că arată ca naiba, copacii ăştia! Chiar nu-i putea toaleta mai cu grijă? Toată zona asta de la spital TREBUIE renovată, să arate, cel puţin , ca în anii ’70…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: