Salvatorii montani, la Congresul Internaţional de Salvare

    O delegaţie formată din zece salvatori montani din Gorj, Argeş, Hunedoara, Mureş şi Covasna reprezintă Salvamont România la Congresul Internaţional de Salvare pe pârtiile de schi organizat de Federaţia Internaţională a Patrulelor de Schi (FIPS) şi Serviciul de salvare montană din Rusia, actiune ce loc până în data 27 ianuarie, în staţiunea Rosa Khutor din Caucaz. Delegatia României a reusit deja să facă o impresie frumoasă prin identitatea vizuală şi prin implicarea în activităţile practice.

Delegaţia din ţara noastră  a susţinut materialul „Salvatorul montan, profesie, calificare, certificare” prin care a prezentat modul de organizare a activităţii Salvamont şi sistemul de pregătire profesională, România fiind recunoscută ca ţară care a reglementat această profesie în Comunitatea Europeană.

În afară de Rusia, ca ţară gazdă, doar două ţări au fost acceptate să organizeze o „seară naţională”, Statele Unite ale Americii şi România, ziua României fiind un bun prilej de promovare a tot ce înseamnă turism şi Salvamont în România.  Ţara noastră este membră cu drepturi depline în acest for internaţional ce reuneşte 33 de ţări membre şi membri asociaţi din întreaga lume. Congresul reprezintă o oportunitate deosebită pentru salvamontiştii români de a intra în contact, prin delegaţia participantă, de a face schimb de informaţii şi de experienţă, cu asociaţii naţionale de salvare montană şi pe pârtii de schi, organizaţii profesionale sau institute de cercetare în domeniul salvării montane de pe toate continentele, ţara noastră fiind recunoscută şi apreciată pentru cadrul legislativ foarte bun şi complet asigurat activităţii de salvare montană, pentru soluţia găsită de desfăşurare a activităţii în structură mixtă, angajaţi şi voluntari, şi pentru sistemul de formare profesională.

Membri cu drepturi depline şi în Comitetul Internaţional de Salvare montană CISA IKAR, salvamontiştii români se bucură de o poziţie foarte bună în rândul ţărilor cu activitate de salvare montană reuşind să menţină aceasta activitate mereu „la înălţime”. La acest congres participă şi o delegaţie de salvatori montani hunedoreni. (E.S.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: