”Dorim să revitalizăm activitatea minieră”

            Aflat în vizită în țară, la complexurile energetice, ministrul Energiei Toma Petcu a făcut unele afirmații și promisiuni de care ar trebui să țină cont, pe viitor… În declarațiile de presă pe care le-a făcut, ministrul a afirmat că în afara programului de închidere a minelor deja stabilit nu se mai închide vreo mină. Toma Petcu a menționat că a fost întocmit un plan de reorganizare și revitalizare a mineritului în Valea Jiului și la Mintia și Paroșeni.
„Ne-am axat în această perioadă și am reușit împreună cu domnul secretar de stat Doru Vișan să punem pe masa premierului un plan de reorganizare și revitalizare a activității de minerit în Valea Jiului, dar și în zona de producție pentru Mintia și Paroșeni.(…) În afară de ceea s-a stabilit prin programul de închidere, nu stabilim să închidem nicio mină, ba, din contră, printr-un program pe care l-a scris dl. Vișan împreună cu toată echipa de specialiști de la Ministerul Energiei, dar și specialiști de la INSEMEX și Universitatea din Petroșani, dorim să revitalizăm această activitate minieră, printr-o investiție foarte importantă în zona de minerit și mai ales în schimbarea tehnologiei de extracție”, a declarat ministrul Energiei Toma Petcu.
1500 de mineri vor ieși din sistem în viitoarele luni. Până la sfârşitul anului pleacă circa 1.000 de muncitori de la CEH. De la Societatea Naţională de Închideri de Mine din Valea Jiului, cu unităţile miniere Paroşeni şi Uricani, vor pleca în acest an aproximativ 400 de angajaţi. Persoanele disponibilizate vor primi salarii compensatorii, ajutoare de şomaj şi venituri în completare, în funcţie de prevederile stabilite în contractul de muncă.

Elena Dragomir

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: