Au trecut 20 de ani de înfrățire

            ”Vom avea activități comune care să răspundă așteptărilor a cât mai multor cetățeni din Petroșani și în egală măsură din orașul înfrățit Varpalota”

             Vinerea trecută, primarul municipiului Petroșani a primit delegația orașului înfrațit din Varpalota. La întâlnirea comună au mai participat viceprimarul Florin Nicolae, secretarul Adrian Negoe, consilierii locali Lucia Muntean și Lavinia Grigoriu și consilierul Eduard Wersanski. Partea maghiară a fost constituită din viceprimarul Csaba Katona și consilierii Istvan Kadar și Sandor Tamas.

Primarul municipiului Petroșani a ținut să ureze bun venit înalților oaspeți și a spus: ” Relația de colaborare o avem de peste 20 de ani. Pentru anul 2018 ne-am propus o serie de activități comune, pe baza unui program care va  fi stabilit de comisia de lucru, care să răspundă așteptărilor a cât mai multor cetățeni din Petroșani și în egală măsură din orașul înfrățit din Varpalota. Vreau să-i transmiteți doamnei primar salutările noastre, sărbători fericite și să ne vedem sănătoți și cu bine, anul viitor”.

La rândul său, vicperimarul orașului Varpalota a ținut să mulțumească pentru primirea făcută, acesta precizând că ” în ultimii 20 de ani, orașul Petroșani este acea localitate cu care, am avut cea mai rodnică colaboare. Cred că ambele localități trebuie să fie mândre că am putut să ducem această relație timp de două decenii. Tot cu mândrie pot să vă spun că membrii comisiilor au căutat ca, în fiecare an, să aducă noutăți în programele noastre și în ultimul rând cred că mai trebuie dezvoltate și mai mult activitățile comune ale societății civile”.

După intervențiile celor doi lideri ai comunităților, s-au făcut tradiționalele schimburi de cadouri.

Ședința comună a avut loc în sala de consiliu, acolo unde, s-au prezentat rapoartele de activități ale întîlnirilor și au fost stabilite și acțiunile comune pentru anul 2018, din care amintim:  participarea unei delegaţii maghiare, formate tot din trei persoane, la manifestările dedicate Zilelor Municipiului Petroşani, o delegaţie de petroşeneni, va participa în iunie la manifestările dedicate „Zilei Victoriei” la Varpalota; organizarea unor tabere şcolare pe bază de reciprocitate, cu grupuri de 20 de elevi şi cinci însoţitori – în luna iulie; participarea Secţiei de Handbal a CSŞ Petroşani cu 15 sportivi la Cupa „Cell” din Varpalota ,  participarea Secţiei de Handbal a C.S. Varpalota la turneul de handbal organizat la Petroşani în luna august; participarea a câtor patru sportivi din fiecare localitate la concursurile de maraton organizate la Petroşani – în septembrie şi Varpalota – în octombrie; şedinţa de lucru a Comisiei comune Petroşani-Varpalota în vederea elaborării Programului de colaborare pentru anul 2019.Totodată s-a stabilit ca în luna  în martie să se semneze la Petroşani „Protocolul de colaborare între Şcoala Gimnazială Avram Stanca” şi ”Şcoala Generală Rakoczi Telep” din Varpalota, care va pune bazele unei noi colaborări în domeniul educaţiei şi a tinerilor din cele două localităţi; un al doilea program constă în „marcarea aniversării a 20 de ani de înfrăţire a celor două localităţi, ședințe comune ale Consiliilor locale din Petroșani și Varpalota, etc.

Ella Schreiber

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: