Moș Crăciun aduce un cinematograf modernizat la Petroșani

     Începute în vară, lucrările de modernizare a fostului cinematograf din municipiul Petroșani se apropie, cu pași repezi, de sfârșit. Zilele trecute, primarul muncipiului Petroşani, Tiberiu Iacob Ridzi și o parte din echipa sa, s-a deplasat pentru a urmări stadiul lucrărilor și de a da populației certitudinea că, din decembrie a.c., vor rula aici, primele proiecții. Modernizarea cinematografului este un proiect realizat de administrația locală, care s-a derulat în parteneriat cu Compania Națională de Investiții.

Proiectul a costat puțin peste trei milioane de lei, contribuția comunității locale ajugând la aproximativ 200.000 de lei, acestea constând în asiguarrea racordului la utilități, iar restul, dotările, aparatura  fiind asigurată de CNI. Cinematograful va beneficia, conform proiectului de 270 de locuri pe scaune, atât în sală, cât și la balcon, vor predomina culorile de negru și roșu, dar și alb. Cinematograful va avea și o scenă, unde se pot organiza diferte evenimente publice sau spectacole.

            ”Eu mă bucur că, odată cu acest proiect, reușim să dăm o utilitate și un aspect zonei din jurul acestui cinematograf. Până de curând, știm cu toții, că aici era o groapă de gunoi. Am insistat foarte mult ca, în acest proiect, să cuprindem și reabilitarea zonei exterioare, astfel încât repunem în circuitul public și acest spațiu verde din centrul orașului nostru”, spunea la inaugurarea lucrărilor de modernizare,  Tiberiu Iacob Ridzi.

Conform proiectului,  cinematograful  3 D din Petroșani va fi administrat de Primăria municipiului Petroșani, iar primarul Tiberiu Iacob Ridzi apreciază că prețurile pentru vizionarea filmelor va fi unul accesibil, având în vedere că, prin acest proiect, municipalitatea nu și-a propus să realizeze profit, ci să vină în întâmpinarea nevoilor și solicitărilor primite din partea comunității locale, în mod special  a tinerilor,  care vor fi principalii beneficiari ai acestui important  proiect.

„Lucrările sunt gata în proporție de 90%, urmează să vină și scaunele și să înceapă montarea acestora. Meșterii de la Masa Adrigela au făcut treabă bună. Tot cam în zece zile vom avea și gaz metan pentru sistemul de încălzire. Sunt optimist că vom reuși, iar în luna decembrie vom da drumul la acest cinematograf”, a spus primarul petroșenean, după inspecția pe care a făcut-o în teren.

Ella Schreiber

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: