Mii de participanţi la Târgul de Produse Tradiţionale de la Petroşani

             Centrul Civic din municipiul Petroşani a găzduit la finele săptămânii trecute, cea de-a VII-a ediţie a Târgului Tradiţional cu produse de toamnă, care a reunit producători din mai multe zone ale ţării şi din Valea Jiului.

Începând de la produsele tradiţionale de toamnă, pe care le achiziţionează orice gospodină pentru a umple cămările pentru iarna care bate la uşă, doritorii s-au putut delecta şi cu consumul de delicii culinare, aşa cum numai în zonele cu tradiţie se produc. Sloiul de oaie, brânză de burduf, cârnaţi de casă, pastramă, must şi zaibăr negru, palincă, pâine tradiţională de casă, mierea şi alte produse apicole au fost la mare căutare printre cumpărători.

Şi iubitorii de dulciuri  şi-au putut satisface poftele cu prăjituri de casă şi de patiserie, iar unul dintre cei mai apreciaţi producători din Valea Jiului a realizat cea mai mare pâine prezentată într-un astfel de târg de produse tradiţionale.

Surpriza a venit din partea administraţiei locale, care,  alături de cei mai vrednici dintre momârlani au pregătit păsat şi tocăniţă de berbec cu varză călită. Printre vrednicii bucătari l-am regăsit şi pe primarul Tiberiu Iacob Ridzi, care a dorit să fie alături de concetăţenii săi  în acele zile de sărbătoare a comunităţii petroşenene. Doritorii au stat frumos la coadă ca să primească „pomana” pregătită pentru ei. La finalul evenimentului, când toată lumea a plecat mulţumită, acesta a ţinut să declare: „Numărul celor care au primit din partea administraţiei locale tradiţionalele bucate momârlăneşti,  păsatul şi tocana de oaie  a fost, şi de această dată, destul de mare. Le mulţumesc tuturor celor care au venit la această agapă pe care am organizat-o împreună cu momârlanii noştri, cu scopul de a promova câteva din produsele culinare specifice zonei noastre. Îi felicit pe toţi participanţii la Târgul Produselor Tradiţionale de la Petroşani din acest an, pentru roadele şi bucatele pe care le-au pregătit pentru acest târg şi le doresc să fie sănătoşi să-şi poată duce tradiţia mai departe. Mulţumesc tuturor celor ce s-au implicat în buna organizare a acestui eveniment care a prins foarte bine şi care deja se bucură de un real succes la noi, la Petroşani”.

Ella Schreiber

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: