Primarul Lucian Resmeriţă continuă proiectul „Lupeni – Capitală culturală a judeţului”

          Proiectul “Lupeni – Capitală culturală a judeţului” început anul trecut de Cristian Resmeriţă primarul Lupeniului la acea vreme, este continuat cu succes de primarul Lucian Resmeriţă, sala Palatului Cultural fiind gazda unu număr mare şi diversificat de spectacole, atât pentru copii cât şi pentru adulţi. Palatul Cultural Minerul, o bijuterie arhitectonică, cea mai frumoasă din judeţ şi printre cele mai frumoase clădiri din ţară, cu o acustică a sălii de excepţie a  găzduit de la inaugurare  adevărate regaluri muzicale, rând pe rând aici au avut loc spectacole de operă, muzică populară, muzică uşoară, folk, spectacole muzicale pentru copii, spectacole caritabile, piese de teatru pentru copii.

   Festivalul Cântec pentru prieteni, In Memoriam Tatiana Stepa a umplut la refuz sala de spectacole pentru două spectacole consecutive. Multitudinea şi diversitatea spectacolelor care s-au derulat la Palatul Cultural  a făcut ca Lupeniul să câştige pe bună dreptate titlul de capitală culturală a judeţului.

Primarul Lucian Resmeriţă a reuşit însă un lucru deosebit pentru lupeneni şi nu numai, încheind un protocol de colaborare cu Teatrul ID Sârbu din Petroşani, condus de actorul Cosmin Rădescu, conform acestui protocol, la Palatul Cultural Minerul se va juca teatru pentru copii şi adulţi cu regularitate joia.

Primar Lucian Resmeriţă: „Sălile pline ale Palatului Cultural Minerul au făcut dovada că cetăţenii Lupeniului iubesc cultura. Pentru a veni în sprijinul copiilor şi tinerilor talentaţi şi a iubitorilor de cultură am încheiat în cursul zilei de luni, 16 octombrie, un Protocol de colaborare cu Teatrul ID Sârbu din Petroşani, conform căruia pe scena Palatului Cultural să se joace cu regularitate teatru, atât pentru copii cât şi pentru adulţi. Primele piese de teatru vor fi puse în scenă pe data de 19.10.2017 pentru copii la ora 12.00 ,,Jack şi vrejul de fasole”  şi de la ora 18.00  ,,Şi miniştrii calcă strâmb” pentru adulţi. Colaborarea noastră cu Teatrul din Petroşani va continua şi după această dată, odată cu stabilirea calendarului de spectacole pe luna decembrie. Vom continua să încheiem colaborări pentru spectacole de diverse genuri pentru toate gusturile astfel încât Lupeniul să rămână Capitala culturală a judeţului”. (M.S.)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: