Ionuţ Lascău, mulţumit de elevii săi

  Cei doi sportivi campioni mondiali  la taekwon-do, ITF, Robert Elekeş şi Alexandru Preda au sărbătorit diferit victoriile. Alexandru Preda,  în sânul familiei, în timp ce Robert Elekeş a ajuns direct la spital, fiind operat de urgenţă la mână.

,,Am fost foarte bucuros de acest titlu şi m-am abţinut să nu plâng”

Pentru prima dată sportivii de la clubul Pantera Neagră din  Petroşani, Alexandru Preda şi Robert Elekeş au devenit campioni mondiali. Sportivii din Vale au luat parte la Campionatul Mondial de taekwon-do din Irlanda unde au participat 58 de ţări şi un număr de 2.100 de sportivi. Cei doi practicanţi de arte marţiale sunt pregătiţi de antrenorul Ionuţ Lascău şi fac asta de o lungă perioadă de timp. Alexandru Preda a câştigat titlul la categoria tehnici speciale unde s-a luptat cu sportivi din Germania, Chile, Polonia, Noua Zeelandă, Uruguay, Australia şi multe alte ţări.

Din fericire pentru mine când am intrat în sală nu am avut emoţiile specifice unui astfel de concurs. Nu am avut emoţii pentru că am fost foarte bine pregătit atât din punct de vedere psihic cât şi fizic. Cu astea fiind zise, mi-am văzut de treabă, m-am concentrat şi mi-am împlinit visul de a fi campion mondial. E o senzaţie unică să auzi cum cântă pentru tine imnul naţional”, povesteşte sportivul născut la Vulcan.

De pe podium direct în sala de operaţie

Celălalt sportiv la fel de valoros, Robert Elekeş a câştigat titlul mondial la spargeri forţă, juniori, luptând cu două degete rupte. Robert a intrat dinainte de concurs cu degetele rupte, iar imediat cum a  ajuns în ţară a fost internat la Spitalul de Urgenţă Petroşani  unde a şi fost operat fiind nevoie de introducerea unei tije la mâna dreaptă. „Robert a dat dovadă de mult curaj de o tărie de caracter ieşită din comun. Cu o seară înainte să lupte a avut dureri la mâna dreaptă şi aşa a şi luptat pentru că îşi dorea foarte mult acest titlu mondial”, povesteşte colegul său, Alexandru Preda,  cu care este şi bun prieten.

De pe patul de spital: ,,Vreau să mă recuperez cât mai repede”

Robert Elekeş a făcut o declaraţie direct de pe patul de spital. „Am fost plăcut impresionat, un campionat foarte greu, au venit sportivi din toată lumea. M-am pregătit foarte mult pentru acest campionat. Sperăm să pot face mai mult şi să nu mă accidentez. Am fost operat, miercuri, la Spitalul din Petroşani, mă simt bine, vreau să mă recuperez cât mai repede şi să mă întorc la antrenamente. Vreau să le mulţumesc părinţilor şi antrenorilor pentru susţinere”, a declarat sportivul Robert Elekeş, de pe patul de spital.

Nu au dat ochii cu ,,Ofelia”

În Irlanda în timpul competiţiei specialiştii de la meteo au avertizat că va fi cod roşu de uragan. Astfel, Dublinul, capitala Irlandei, a fost ameninţat de uraganul Ofelia. Din fericire, sportivii noştri au părăsit ţara cu câteva minute înainte de începerea dezastrului. „Ne-au trimis colegii noştri de acolo imagini cu ravagiile făcute de acest uragan. La plecarea de pe aeroport au fost câteva turbulenţe pe care le-am simţit din plin şi de care  nu ne-am speriat deloc”, povesteşte Alexandru Preda.

Ionuţ Lascău este un antrenor fericit şi mulţumit cu aşa performanţe, dar mai ales cu aşa sportivi. „Muncesc la acest vis de a scoate campioni mondiali de 10 ani. A fost o muncă intensă  din partea sportivilor, în această vară, cu antrenamente, cantonamente pentru a reuşi să ne facem remarcaţi în lume. Să aducem culorile României pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. Rezultatele aduse de cei doi sportivi ai clubului Pantera Neagră Petroşani sunt motivaţionale şi pentru cei micuţi care vin din urmă. Cei doi sunt un exemplu de urmat pentru toţi sportivii care vin la sală. Este plăcut să lucrezi cu ei pentru că ei ştiu dinainte ceea ce îmi doresc eu de la ei. Ne înţelegem telepatic. În viitor sunt sigur că vom avea şi alţi sportivi care să le calce pe urme „, a declarat antrenorul Ionuţ Lascău.

Pentru sportivii din Petroşani urmează un alt concurs important şi anume Cupa României, eveniment ce va avea loc la Sibiu.

„Din păcate nu-l vom avea în lotul de juniori pe Robert Elekeş. Obiectivul nostru este să ieşim pe podium cu grupa de copii, iar sportivii propuşi pentru lotul naţional să-şi facă coeficientul de punctaj pentru anul viitor”, a mai declarat Ionuţ Lascău.

Să sperăm că rezultatele obţinute de cei doi sportivi vor ajunge şi la urechile celor doi primari din Petroşani şi Vulcan pentru că Alex este din Vulcan, iar Robert din Petroşani.

Loredana JUGLEA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: