„Ştiu că e cel mai iubit soţ şi tată dintre pământeni şi acum este cel mai divinizat soţ şi tată dintre îngeri”

O mare de lacrimi, durere şi revoltă a răzbătut din inimile sutelor de colegi, prieteni şi concetăţeni din municipiul Lupeni, care l-au   condus, duminică, 8 octombrie, pe ultimul drum pe Iulian Lucian Codlean. Şi Cerul a plâns   pentru ei, dar cei mai afectaţi de durere,  au fost, cu siguranţă, membrii familiei.

„8 octombrie. O zi pe care o aşteptam cu atâta bucurie,  an de an. Astăzi, soţul meu şi-ar fi sărbătorit ziua de naştere. Eu îl sărbătoresc oricum pentru că ştiu că e cel mai iubit soţ şi tată dintre pământeni şi acum este cel mai divinizat soţ şi tată dintre îngeri !!! Tu eşti acolo, noi aici, dar de fapt, puntea gândurilor şi iubirii noastre ne apropie atât de mult!!! La mulţi ani şi să fii zâmbitor cum ai fost întotdeauna. Te iubim”, scria pe o reţea de socializare soţia defunctului.

  Nicio sumă de bani, nicio alinare nu poate să exprime durerea din sufletul celei care a rămas acum văduvă, cu doi copii mici de crescut.

Marţi, 10 octombrie, a fost condus pe ultimul drum şi cel de-al doilea miner, Ionel Suciu. Şi acesta a lăsat în urmă o soţie îndurerată şi copii care trebuie crescuţi. Chiar dacă celor două soţii de eroi mineri li s-a propus angajarea în cadrul CEH, acestea au declarat că se vor gândi bine pentru viitorul lor.

Ajutoare de 20.000 de lei pentru familiile minerilor decedaţi în urma surpării de la E.M. Lupeni

Minerii răniţi şi familiile minerilor care şi-au pierdut viaţa în tragicul accident care a avut loc în Exploatarea Minieră Lupeni, judeţul Hunedoara, în 5 octombrie 2017, vor primi ajutoare de urgenţă, potrivit unei Hotărâri adoptate de Guvern. Ajutoarele de urgenţă sunt în sumă totală de 55.000 de lei pentru sprijinirea a patru familii. Pentru familiile celor doi mineri decedaţi vor fi acordate ajutoare de urgenţă în sumă de 20.000 lei, fiecare, pentru minerul rănit care a necesitat spitalizare este alocată suma de 10.000 lei, iar pentru persoana rănită care nu a necesitat spitalizare, 5000 de lei.

Anchetele sociale au fost efectuate de către Agenţia judeţeană pentru plăţi şi inspecţie socială Hunedoara. Din această analiză, rezultă că atât familiile minerilor decedaţi, cât şi a celor răniţi, au nevoie de sprijin pentru depăşirea situaţiei provocată de accidentul grav produs la Exploatarea Minieră Lupeni.

Actul normativ a fost pregătit şi promovat în colaborare de Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale şi Ministerul Energiei.

Totodată 24 de mineri vor fi premiaţi de ministerul Energiei. Aceştia sunt minerii salvatori care au săpat şi au făcut eforturi supraomeneşti pentru a-şi scoate ortacii la suprafaţă. Printre cei 24 de mineri se află şi cei opt mineri care au reuşit să se salveze înainte de prăbuşirea tavanului  din abatajul „disciplinar”.

Angella Dumitrascu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: