La Lupeni, cursuri de soră medicală şi prim ajutor

          Subfiliala de Cruce Roşie din municipiul Lupeni aduce la cunoştinţa opiniei publice, cât şi persoanelor interesate, că se fac înscrieri pentru  cursul de soră de Cruce Roşie şi prim ajutor. El este  adresat tuturor persoanelor, femei şi bărbaţi, care îşi doresc să înveţe aceste lucruri, îndeplinind condiţia de a avea 16 ani împliniţi.

Cursurile se desfăşoară pe o perioadă 280 de ore, în funcţie de cum asimilează cursanţii informaţiile. În urma absolvirii acestui curs de soră medicală, voluntarii primesc un certificat de prim-ajutor şi competenţe medico-sanitare de bază, recunoscut la nivel internaţional. Înscrierile se fac la sediul Crucii Roşii Subfiliala Lupeni.

            „Acest curs este în primul rând benefic pentru fiecare, iar majoritatea oamenilor care aleg să-l facă, îl fac pentru familiile lor şi pentru apropiaţi, în caz de nevoie să-i ajute. Aici vor învăţa cum să acorde îngrijiri medicale, certificatul fiind recunoscut internaţional cei care îl fac pot practica această activitate şi în străinătate”, a declarat, Simona Hîrieaşu, directorul Subfilialei de Cruce Roşie din municipiul  Lupeni.

Cursurile sunt predate de medici atestaţi şi alte cadre-formatori, pregătite pentru astfel de activităţi.

Joia vor fi întâlnirile cu medicul, iar practica se va putea face sâmbăta şi duminica în spital. Trebuie să menţionez şi faptul că, orarul se va întocmi în funcţie de programul cursanţilor.  Înscrierile la cursuri se vor face până la finele lunii noiembrie a.c.

Crucea Roşie Română organizează cursurile de prim ajutor de bază în conformitate cu prevederie Legii 139/1995 a SNCCR şi a Legii 524/2004, care stipulează că pentru categoriile profesionale expuse riscurilor de accidentare, aceste cursuri sunt obligatorii.             Persoanele interesate de aceste  cursuri pot oferi date suplimentare la telefon: 0723-358.576 sau la adresa de email: crlupeni@gmail.com. (A.D.)

2 comments

  1. Szabo Popa Mirela spune:

    Buna ziua. As fi interesata de un curs de prim ajutor cu diploma. Imi puteti spune daca aveti ceva? Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: