Festival de Colinde la Petroşani

Marţi seară, Sala de Marmură a Primăriei Petroşani a găzduit cea de-a IV – a  ediţie a Festivalului de Colinde dedicat Naşterii Domnului.  Amfitrionul manifestării a fost primarul municipiului Petroşani , ce a ţinut să mulţumească  celor care s-au înscris în program şi care nu au uitat niciodată tradiţiile noastre strămoşeşti de a păstra vie datina colindatului.

      „Este un festival pe care noi îl organizăm în fiecare an cu un singur scop, acela de a ne bucura împreună de această mare sărbătoare creştină care este, Naşterea Domnului şi sigur că, toată luna decembrie este marcată de astfel de evenimente, dar cea mai importantă este Naşterea lui Iisus Cristos. Faptul că suntem atât de mulţi şi în acest an împreună nu poate decât să ne încurajeze şi pe viitor să continuăm cu această tradiţie şi cred că, pentru fiecare dintre noi, este nevoie cel puţin atunci când sunt sărbătorile de iarnă să fim împreună, să ne bucurăm împreună şi să avem ocazia de a împărtăşi unii cu ceilalţi asfel de momente importante din viaţa oricărui om. Vreau să mulţumesc fiecăruia dintre cei care aţi fost implicaţi şi pentru că, colindaţi atât de frumos, mulţumesc copiilor, profesorilor şi celor mari,  pentru faptul că,  reuşim de fiecare dată să ne strângem în astfel de momente şi să ne bucurăm împreună şi să celebrăm aşa cum se cuvine sărbătoarea Naşterii Domnului”, a ţinut să spună celor prezenţi, primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob Ridzi.

Au evoluat în program Corul Bisericii Ortodoxe „Sfânta Varvara”, Grupul vocal de la Colegiul Economic „Hermes „pregătit de prof. George Dumitraşcu, Grupul vocal de la Şcoala Gimnazială nr. 7 pregătit de prof. Laura Haiduc, Grupul vocal de la Colegiul Naţional de Informatică „Carmen Sylva” coordonat  de prof. David Mariana, Grupul vocal de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” coordonat de prof. Izabela Vodilă, Grupul vocal de la Şcoala Gimnazială „I. G. Duca” coordonat de prof. Gheorghe Câlţea, Grupul vocal al Detaşementului de Pompieri Petroşani, Grupul coral al Bisericii Catolice „Sfânta Barbara” Petroşani, Corul bisericii „Filadelfia” şi Corul Bisericii Golgota. La final, toţi colindătorii au primit din partea administraţiei publice locale, pachete cu dulciuri.

Angella DUMITRAŞCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: