Asupra lui Buhăescu au pogorât în scris binecuvântări arhiereşti

    Cu puţin înainte de marea sărbătoare a Sfintei Marii, părintele greco-catolic Adrian Nagy a plecat într-un periplu prin ţară. În toate bisericile greo-catolice în care a poposit au fost expuse, pentru închinare, moaştele Sfântului Anton din Padova.

Duminică, 20 august, episcopul Alexandru Mesian şi racla cu moaştele sfântului au ajuns la Uricani. Cu acest prilej, preasfinţia sa i-a oferit primarului Dănuţ Buhăescu cartea „File din viaţa mea”, scrisă de episcopul Alexandru Mesian, însoţită de arhiereşti binecuvântări. Cu acest prilej, am mai aflat că după divorţ Dănuţ Buhăescu a revenit la numele „Odagiu” pe care îl purta înaintea căsătoriei cu consiliera personală, Adriana.

Aceasta rezultă din textul scris de mâna episcopului, drept mulţumire pentru primirea pe care Dănuţ Buhăescu i-a făcut-o: „Onor Fam. D-lui Buhăescu Odagiu Dănuţ, primarul oraş Uricani, cu arhiereşti binecuvântări. Uricani, 20 VIII 2017”.

„În Uricani, primăria ajută toate bisericile – a răspuns cu modestie Dănuţ Buhăescu -, fiindcă toţi ne rugăm la acelaşi Dumnezeu!”.

Şi asupra altor demnitari locali, printre care vicele Corneliu Braia au pogorât binecuvântări arhiereşti, dar, doar verbale, singurul peste care au pogorât în scris, fiind primarul Odagiu Buhăescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: