Trafic de coşmar în zona Livezeni

Începerea lucrărilor de reabilitare a Drumului European 79,  din zona Livezeni a generat de câteva zile blocaj în trafic, nervi întinşi la maxim pentru şoferii care circulă civilizat, respectând regulile de circulaţie. Se circulă bară la bară pe ambele sensuri de mers, iar indicaţiile angajaţilor de la Drupo, acei „paletari”  care dirjează circulaţia, sunt încălcate cu nonşalanţă de „cefele groase”,  de bizonii care încalcă regulile de circulaţie, aceştia depăşind pe partea dreaptă, pe porţiunea de drum care a fost răzuită pentru viitoarele lucrări de asfaltare. Se va reabilita porţiunea de drum de la intrarea din Defileul Jiului şi până la primul giratoriu din municipiul Petroşani, din zona comercială de la Kaufland.

Având în vedere faptul că zona este intens circulată, că este poarta de intrare către zona de vest a Văii Jiului  şi în Defileul  Jiului (n.r. unde şi acolo se lucrează intens) ar trebui ca, constructorul,  să ia în calcul varianta de a executa lucrările de reabilitare pe timp de noapte, aşa cum se procedează în ţările civilizate. Şi dacă sunt depăşiţi de situaţie, să ceară ajutorul poliţiştilor de la Brigada Rutieră pentru a decongestiona traticul şi pentru a-i sancţiona pe cei care încalcă legea, pe cei care se comportă agresiv în trafic. 

Se impune chiar prezenta unui echipaj de poliţie pentru dirijarea circulaţiei în zonă, acest lucru fiind cerut de cei peste 20 de conducători auto pe care i-am intervievat în timpul staţionării. „Este un haos total. Fiecare circulă cum vrea. Nu se respectă colegul din trafic. Vedeţi şi dvs ce fac unii. Greşeala este a constructorului, care trebuia să blocheze banda unde se va face asfaltarea. Lăsând-o liberă au dat posibilitatea unora să ne depăşească pe dreapta, să blocheze traficul şi unii dintre ei pot pune în pericol siguranţa circulaţiei. Trebuie luate măsuri, nu este normal ceea ce se întâmplă în zona de la Livezeni”, au declarat mai mulţi conducători auto.

Cei care practică acest sistem riscă suspendarea permisului. Aproximativ 30 de minute am aşteptat în zona Petrom de la Livezeni, civilizat, să depăşim porţiunea unde se execută lucrările. Din păcate, pe partea dreaptă am fost depăşiţi de peste 100 de vehicule şi autobuze de transport persoane. Riscul producerii unor accidente în acea zonă este foarte ridicat, dacă autorităţile locale şi organele competente nu vor lua măsurile care se impun, pentru a le tăia elanul conducătorilor auto de a face slalom printre colegii din trafic.  Toţi greşim, e omeneşte, dar când greşeala persistă şi devine o obişnuinţă, se impun sancţiuni, unele dure chiar. Să le taie cheful de a face manevre de intimidare a colegilor din trafic, să le taie calea, doar pe motive diverse, că au maşini cu mulţi “boi-putere”, sunt şmecheraşi veniţi de pe dincolo cu banii la purtător şi că fac doar ce vor ei, sfidându-i pe ceilalţi.

Angella Dumitraşcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: