Primăria Lupeni achiziţionează zece tunuri pentru producerea zăpezii artificiale

   Având în vedere alocările bugetare pentru continuarea şi finalizarea proiectului de dezvoltare „Schi în România – staţiunea Straja” administraţia publică locală a municipiului Lupeni continuă investiţiile în zonă.

Recent, administraţia publică locală a municipiului Lupeni a scos la licitaţie pe SEAP,  achiziţionarea a zece tunuri de zăpadă pentru producerea zăpezii artificiale pentru pârtiile din staţiunea Straja. Aşa cum se specifică şi în anunţ, participanţii trebuie să depună o garanţie de participare de 13.500 lei, care va fi constituită, conform art. 36 alin. (1) din H.G. nr. 395/2016, prin virament bancar sau printr-un instrument de garantare emis în condiţiile legii de o societate bancară/societate de asigurări care nu se află în situaţii speciale privind autorizarea sau supravegherea în condiţiile legii, în forma prezentată în Formularul nr. 1.

De asemenea,  cuantumul garanţiei de bună execuţie este de 10% din valoarea contractului fără TVA. Termenul limită pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente este data de  18.09.2017  orele 12:00, iar  termenul  limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de  27.09.2017 orele 16:00. Data limita de evaluare a ofertelor este ziua de  27.11.2017  rele 18:00. Licitaţia va fi una deschisă şi va fi câştigătoare firma care va oferi preţul cel mai scăzut, prin licitaţie electronică. Valoarea estimată a acestor tunuri pentru zăpadă se ridică la suma de 1,350,000 Ron fără TVA.  Încă de anul trecut,  au fost  solicitate sumele necesare pentru continuarea investiţiilor în staţiunea Straja, pentru că, dezvoltarea turismului este singura posibilitate de atragere a resurselor financiare, de a oferi o alternativă viablă, pentru absorbţia forţei de muncă rezultată din disponibilizărie din minerit, dar şi pentru cei care doresc să rămână acasă. Pe viitor, se are în vedere implementarea unui alt proiect de dezvoltare a staţiunii care să cuprindă  un garaj pentru întreţinerea şi repararea utilajelor care asigură întreţinerea pârtiilor, tunuri de zăpadă. Se doreşte construirea un complex sportiv cu piscină, săli de sport, două terenuri de sport exterioare, teren de tenis, teren de handbal, dotate cu echipamente care să permită atragerea pe lângă grupurile de turişti şi a grupurilor de sportivi care să poată efectua antrenamente aici, indiferent de anotimp, să poată fi organizate tabere şcolare şi tabere tematice. Sunt şi alte obiective în zona Straja care pot creşte  atractivitatea zonei şi  un număr cât mai mare de turişti,  care să se poată bucura de cele mai bune condiţii, inclusiv pentru sezonul de vară.

Administraţia publică locală a municipiulul Lupeni continuă buna colaborare şi cu partenerii din asociaţia Pro Straja, cu toţi factorii decizionali care sunt interesaţi de dezvoltarea turismului montan în zona Straja, Pasul Vâlcan şi judeţul Hunedoara, staţiunea fiind cuprinsă în toate activităţile de promovare, atât la nivel naţional, câ şi internaţional. Turismul poate să devină o alternativă reală la minerit şi prin persoanele care tranzitează zona, creându-se şi posibilitatea atragerii unor potenţiali investitori în municipiul Lupeni şi în celelalte localităţi din Valea Jiului. Staţiunea mai are multe de oferit şi dacă autorităţile locale şi investitorii cuprinşi în asociaţia de dezvoltare obţin ceea ce-şi doresc, adresabilitatea staţiunii Straja va creşte şi mai mult, chiar pentru turiştii străini, care sunt marcaţi de frumuseţea locurilor şi de ospitalitatea gazdelor.

Angella Dumitrascu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: