Club Sportiv Municipal Lupeni

   Iubitorii sportului din municipiul Lupeni îşi pot desfăşura activitatea în noul Club Sportiv Municipal. “Înfiinţarea acestui club derivă din faptul că, administraţia locală şi-a dorit deşfăşurarea activităţii sportive mai accentuată, pentru promovarea sportului pe plan local şi naţional, încuranjarea sportului de masă, etc. În prezent pe raza municipiului Lupeni îşi desfăşoară activitatea trei cluburi sportive private care au ca domeniu de activitate tenisul de masă, fotbal-tenisul şi fotbalul. Mulţi sportivi din Lupeni susţin înfiinţarea acestui club sportiv în subordinea Consiliului local putem obţine pentru copii şi tineri un mod de viaţă sănătos, iar prin aducerea în cadrul clubului a sportivilor de la alte ramuri sportive, ei pot reprezenta cu cinste municipiul Lupeni. Avem o tradiţie în lumea sportului, vă aduc aminte de Clubul Minerul Lupeni care a fost înfiinţat în anul 1920 şi care, prin secţia de rugby, a adus localităţii noastre titlul de vicecampioană naţională şi Câştigătoare a Cupei României, iar echipa de fotbal a activat în liga secundă a campionatului”, precizează primarul Lucian Resmeriţă, iniţiatorul proiectului de hotărâre.

Clubul Sportiv Municipal Lupeni va avea sediul pe strada Stadionului nr.1,  iar culorile clubului sunt negru şi roşu. Primarul localităţii va propune an de an aprobarea bugetului anual de venituri şi cheltuieli, fonduri pentru finanţarea clubului sportiv, organizează concursul pentru ocuparea funcţiei de director al CSM Lupeni, în conformitate cu  prevederile legale. Structura decizională internă a CSM Lupeni va fi constituită din Consiliul de Administraţie ca organ de coordonare şi  directorul  CSM Lupeni ca organ de execuţie. Postul de director al CSM Lupeni va fi ocupat prin concurs, iar pentru activitatea prestată, membrii C.A. al CSM Lupeni nu sunt remuneraţi. CSM Lupeni va avea în structură secţii de sport conduse de un preşedinte şi vicepreşedinţi care nu vor fi remuneraţi. Secţiile de ramura de sport din cadrul CSM Lupeni sunt: fotbal, fotbal-tenis, handbal, şah, atletism, schi biatlon, karate wkc, karate, box, gimnastică, tenis, tenis de masă, sport columbofil, karting, volei, ciclism, ecvestră, badminton, rugby.

Înfiinţarea secţiilor se va face prin horărâre de consiliu, la solicitarea clubului sau la propunerea federaţiilor naţionale de specialitate. Secţiile vor fi deservite de antrenori, maseuri, medici, alţi specialişti, etc. CSM Lupeni va avea  în structură trei compartimente distincte: serviciul administrativ, compartimentul financiar contabil, compartimentul sport. CSM Lupeni va putea fi finanţat din bugetul anual propriu, dar şi din donaţii sau bunuri primite ca sponsorizări, venituri pentru valorificarea unor bunuri, indemnizaţii obţinute din participarea a competiţiile şi demonstraţiile sportive, indemnizaţii obţinute din transferurile sportive, venituri obţinute din reclamă şi publicitate, etc. Pentru rezultatele deosebite obţinute la diferitele competiţii, CSM Lupeni poate acorda următoarele recompense: titlul de preşedinte de onoare, titlul de membru de onoare, distincţii, trofee, prime şi premii.                                                                                                                                                                                     Elena Dragomir

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: