Subvenţii pentru asociaţii şi fundaţii la Petroşani

Direcţia de Asistenţă Socială Petroşani vă aduce la cunoştinţă că până în data de 29 septembrie 2017, orele 14.00, se pot depune cererile de solicitare a subvenţiei din bugetul Consiliului Local al municipiului Petroşani, pentru anul 2018, conform Legii nr. 34/1998 privind acordarea unor subvenţii asociaţiilor şi fundaţiilor române cu personalitate juridică, care înfiinţează şi administrează unităţi de asistenţă socială, cu modificările şi completările ulterioare, în pachet închis la Registratura Direcţiei de Asistenţă Socială, din strada 1 Decembrie nr.90, parter.

În conformitate cu Strategia locală de dezvoltare a serviciilor sociale domeniile prioritare de acţiune ale D.A.S. Petroşani sunt următoarele :

  1. Responsabilizarea familiei pentru creşterea, îngrijirea şi educarea propriilor copii; – Protecţia copilului în vederea prevenirii separării acestuia de familia sa;  Organizarea de servicii de zi pentru menţinerea, refacerea şi dezvoltarea capacităţilor copilului şi ale părinţilor săi, pentru depăşirea situaţiilor care ar putea determina separarea copilului de familia sa;
  2. Protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor vârstnice, şi ale persoanei adulte cu handicap/în dificultate;
  3. Dezvoltarea şi diversificarea serviciilor sociale pentru persoanele vârstnice;
  4. Facilitarea accesului copilului/persoanei cu dizabilităţi şi a familiei acesteia la programele de securitate socială, sănătate, educaţie, facilităţi;
  5. Creşterea calităţii vieţii persoanelor cu handicap – diversificarea serviciilor sociale pentru persoanele cu handicap.

Domeniile prioritare identificate mai sus pot face obiectul solicitării de subvenţie în baza Legii 34/1998 pentru asociaţii şi fundaţii române cu personalitate juridică, care îşi desfăşoară activitatea pe raza municipiului Petroşani şi care întrunesc condiţiile prevăzute de Legea 34/1998 şi de Hotărârea Guvernului nr. 1153/2001 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 34/1998 privind acordarea unor subvenţii asociaţiilor şi fundaţiilor române cu personalitate juridică, care înfiinţează şi administrează unităţi de asistenţă socială, cu modificările şi completările ulterioare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: