Copiii de la secţia maghiară l-au aşteptat pe Moş Crăciun

           OLYMPUS DIGITAL CAMERA La final de an, elevii de la secţia maghiară aferentă Structurii Şcolii Generale nr. 1 Lupeni au organizat tradiţionala serbare  unde, alături de cadrele didactice, de părinţi şi bunici l-au aşteptat pe Moş Crăciun şi pe ajutoarele acestuia.  Fiind singura secţie din vestul Văii Jiului în care se predă limba maghiară, directoarea Şoacă Erika a ţinut să mulţumească în mod expres părinţilor şi tuturor celor care au fost astăzi prezenţi la serbare spunându-le că „Tradiţiile trebuie respectate indiferent de etnie şi religie. Mă bucur că de fiecare dată, la sfârşit de an putem să ne adunăm şi să vestim împreună cu copiii noştri Naşterea Domnului. Vreau să mulţumesc invitaţilor, celor de la Caritas Petroşani care ne-au oferit darurile de Crăciun şi preşedintelui UDMR David Benedekfi şi celor din comitetul local că au ţinut să fie astăzi alături de noi. Vreau să vă urez sărbători fericite şi La mulţi ani”. Rând pe rând,  copiii de la grădiniţă şi elevii de la clasele mai mari, pregătiţi de cadrele didactice Elisabeta Orosz, Irin Madaras, Eva Farcas şi Ildiko Marton, au pregătit un program artistic dedicat Adventului şi sărbătorii Crăciunului au cântat colinde şi le-au urat celor prezenţi atât în limba maghiară cât şi în română şi engleză sărbători fericite şi un an mai bun.

„Am participat astăzi la serbarea copiilor înainte de Crăciun şi vreau să mulţumesc tuturor celor care au participat la aceasta, profesorilor care i-au pregătit pe copiii nostri. Noi, comunitatea maghiară din Lupeni încercăm să ducem mai departe tradiţiile şi să le menţinem.

Din păcare, avem din ce în ce mai puţin copii (56) dar a fost foarte frumos, toată lumea a fost surprinsă plăcut de programul deosebit pregătit de noi. Tuturor maghiarilor, concetăţenilor mei şi tuturor celor care fac parte din cele 16 etnii ale municipiului Lupeni le urez Crăciun fericit, La mulţi ani şi să fim împreună şi la anul”, a ţinut să ureze preşedintele UDMR Lupeni, David Benedekfi.

Angella DUMITRAŞCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: