Au Europa la picioare

luptenis  La un pas e desfiinţare sportivii de la secţia de fotbal tenis de la Comexim R Lupeni au făcut senzaţie la Europene unde au participat  peste 150 de sportivi din 12 ţări de pe Bătrânul Continent. Toţi s-au întrecut pe sine la  competiţie desfăşurată pe malul Bosforului. Cei şapte componenţi ai clubului Comexim Lupeni au dat lovitura la Campionatul European de fotbal tenis de la Istanbul. Sportivii antrenaţi de Dima Druncea au fost vedetele întrecerii cucerind 17 medalii de aur (11 la seniori şi şase la juniori) şi una de argint (la juniori). „Regina” campionatului a fost Ane Maria Gherghel, câştigătoare a cinci medalii, toate de aur. Antrenorul Dima Druncea consideră că rezultatul este unul extraordinar, dar că putea fi chiar mai bun.

„Plutesc de fericire, întrucât rezultatele obţinute de sportivii mei sunt extraordinare, fiind cu mult peste obiectivul stabilit acasă. Chiar şi aşa putea fi mai bine, dacă Marius Stoienică era mai inspirat în finala de simplu seniori. Cred că am demonstrat încă o dată că avem valoare şi sper ca acest sport să reziste în faţa vremurilor grele pe care le traversăm”, a spus antrenorul Dima Druncea.

Născuţi şi crescuţi în Valea Jiului, ţara cărbunelui, sportivii de la Comexim Lupeni au avut pe alocuri sclipiri de diamant la Campionatele Europene de fotbal-tenis. Lupenenii şi-au trecut în cont o colecţie record de 17 medalii de aur şi una de argint. Anamaria Gherghel a câştigat cinci medalii de aur, ea triumfând în probele de simplu, dublu şi triplu senioare şi la dublu şi triplu mixt seniori. Colecţia de medalii a fost completată de Lucian Szel Purice care a obţinut aur în probele de dublu seniori, dublu şi triplu mixt seniori. Două medalii a „bifat” şi Ana Maria Rizescu, care a devenit campioană europeană în probele de dublu şi triplu senioare, iar Letiţia Bivolaru şi-a adjudecat medalia de aur şi titlul de campioană europeană în proba de triplu senioare. La juniori, Marius Stoenică a obţinut medalii de aur la dublu şi triplu, dar şi argint în proba de simplu. El a făcut echipă cu Daniel Popovici şi Razvan Vornicu, dar şi cu David Kelemen şi Krisztian Csosz din Salonta pentru medaliile de aur la dublu şi triplu juniori.

Desemnată drept cel mai bun sportiv la discipline neolimpice în 2012, de către Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret, Anamaria are mari şanse să fie prima şi în acest an, după prestaţia de senzaţie din Turcia. Toţi cei 18 componenţi ai loturilor naţionale au participat la două stagii de pregătire centralizată înaintea plecării în Turcia. Primul cantonament a avut loc la Straja, în perioada 16-22 noiembrie, pentru că o treime din componenţii lotului sunt hunedoreni, iar al doilea cantonament s-a derulat la Buşteni între 7 şi 10 decembrie. Rezultatele competiţiei din Turcia îi pot propulsa pe sportivii de la Comexim în topul celor mai buni sportivi hunedoreni la secţiunea sporturi neolimpice.

„Am revenit de la Istanbul cu o colecţie record de medalii de la campionatele europene de fotbal-tenis. Sportivii de la COMEXIM R LUPENI au câştigat 17 medalii de aur şi una de argint! Anamaria Gherghel a câştigat 5 medalii de aur, simplu, dublu, triplu senioare şi dublu, triplu mixt seniori.  Felicitări tuturor campionilor, felicitări şi celorlalţi componenţi ai echipelor României, în special Florinei Chiar, Paula Paraschiv din Alexandria, Florin Purice, Răzvan Păuna, Alin Bălan şi Gianina Braşoveanu din Cluj, Adrian Seler, din Ploieşti şi Lorin Petrescu, Dragoş Bizdrigheanu din Târgovişte. Sărbători fericite tuturor dar şi staff-ului tehnic asigurat de Dorina Păuna, Ionuţ Dina şi preşedintelui Federaţiei de Fotbal-Tenis Frederico da Luz Tavares”, a fost mesajul postat de antrenorul   Dima Druncea pe un site de socializare.(L.J.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: