Fenomen al naturii, gestionat deocamdată cu succes

      Începutul săptămânii le-a creat din nou emoţii primarilor din Valea Jiului. Luni, după amiază, după o ploaie care a durat mai mult decât s-a preconizat, cu debite care au depăşit cotele normale ale lunii iunie, zonele în care s-au mai semnalat inundaţii, mai ales în municipiul Petroşani riscau să devină din nou, calamitate.

Zona Aeroport a fost din nou afectată şi pentru a se contracara efectele precipitaţiilor, la sediul primăriei a fost convocată comisia care asigură permanenţa în cazul situaţiilor de urgenţă. În cel mai scurt timp,  în zonă,  au ajuns reprezentanţii Primăriei municipiului Petroşani, primarul Tiberiu Iacob Ridzi, reprezentanţii ISU Departamentul din Petroşani, cei de la APA Serv, membri ai SVSU. Situaţia a fost gestionată cu succes, locatarii din blocurile care, în urmă cu câţiva ani au fost grav afectaţi, au fost ajutaţi să înlăture efectele precipitaţiilor abundente.

Aşa cum au constatat la faţa locului, canalizările nu au făcut faţă, refulând pe alocuri. Problema construirii unui canal colector, s-a pus din nou în discuţie, zona Aeropost, strada Aviatorilor şi celelalte care au fost afectate,  având nevoie de o asfel de investiţie majoră, care trebuie realizată.  Prezent la faţa locului, pentru a discuta cu pompierii şi alţi factori care au intervenit pentru degajarea surplusului de apă din zonă, primarul municipiului Petroşani a ţinut să declare că, încă este nemulţumit de ceea ce se întâmplă. „Natura s-a dezlănţuit din nou la Petroşani, am avut debite destul de mari, a fost un volum foarte mare de apă, dar canalul colector nu a făcut faţă. Problemele au fost în zona Aeroport, canalul colector refulând  pe drumul principal. Împreună cu reprezentanţii SVSU şi cu ajutorul pompierilor am intevenit la timp. Suntem în alertă şi pregătiţi pentru a face faţă  oricărei situaţii neprevăzute”, a ţinut să declare primarul pettoşanean.

Pentru a realize acel canal colector s-au purtat discuţii interminabile, valoarea acestuia fiind destul de costisituare şi nu poate greva bugetul local dacă debutează o astfel de investiţie. Se vehicula suma  între 200.000 şi  un milion de euro investiţia în zona Aeroport, dar nici APA SERV şi nici administraţia locală nu are aceşti bani. Până când nu se vor găsi soluţiile cele mai optime legat de acest subiect, pentru cetăţenii care locuiesc în cartierul Aeroport, orice ploaie mai abundentă, devine un moment de panică, pentru că, niciodată nu se ştie când vor fi fin nou, sinistraţi. Ei vor doar ca factorii decizionali să treacă la treabă, pentru că, s-au săturat să fie puşi în situaţii neplăcute, cauzate, din păcate, de ineficienţa unor servicii care nu sunt gestionate de cei care încasează taxe de la cetăţeni.

Angella Dumitraşcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: