Patru medalii naţionale pentru Alexandra Chis

      Campioana naţională de la CSŞ Petroşani, Alexandra Chis şi-a trecut în palmares cea de-a patra medalie naţională în doar doi ani de când face lupte libere.

Alexandra Chiş are 14 ani şi este elevă în clasa a X-a la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida din Petroşani. Premiată şi la liceul unde învaţă, unde are şi bursă de merit Alexandra nu şi-a dezamăgit antrenorii şi a  început în forţă. A luat-o pe acest drum al sportului de performanţă după ce a intrat prima dată într-o sală de lupte, însoţind-o pe prietena sa. „Mi-a plăcut foarte mult ceea ce am văzut acolo şi a doua zi m-am prezentat la antrenament. De atunci sunt nelipsită”, povesteşte sportiva care este înnebunită după tot ceea ce înseamnă mişcare şi mai ales sporturi extreme.

La Campionatul Naţional de Lupte pe Plajă, de la Liman 2 Mai, sportiva lui Gheorghe Răducu a obţinut medalia de aur după meciuri aprig disputate. Alexandra a trecut de adversare de la cluburi din Galaţi, Jimbolia, Roman, Cluj şi Oneşti. „A fost un concurs dificil la care am muncit din greu  şi în final mi-am îndeplinit obiectivul. Am rămas cu amintiri plăcute pentru că am legat prietenii frumoase”, spune luptătoarea medaliată pentru a patra oară la Campionatele Naţionale. La cupe şi campionate judeţene, sportiva noastră se mai poate mândri cu 15 medalii.

Selecţionată la lot

Pe viitor Alexandra se vede la un  club de seniori din Craiova, unde să facă performanţă. De la 1 iulie Alexandra va face parte şi din lotul naţional de junioare III al României care va efectua o pregătire centralizată la Craiova. „Este pentru prima dată când sunt selecţionată la lot şi vreau să dau tot ceea ce am mai bun. Nu ascund faptul că unul dintre visurile mele  este să ajung la Olimpiadă. O admir foarte mult pe Alina Vuc, una dintre cele mai bune luptătoare din lume şi vreau să ajung ca şi ea şi de ce nu să o şi întrec”, spune  Alexandra care va merge la lot împreună cu colegul ei Sebastian Borbely.

Se bate cu băieţii

Alexandra nu are bariere atunci când vine vorba de a face ceea ce îi place. Se luptă cot la cot şi cu băieţii, care îi ştiu de frică proaspetei campioane naţionale. „La antrenamente mă  lupt şi cu băieţii, îmi place lupta. Vreau ca pe această cale să le mulţumesc conducerii liceului pentru înţelegerea pe care mi-au acordat-o, dar şi dirigintei mele Florinela Dogaru”, a mai ndeclarat Alexandra. (L.J.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: