Mircea Bobora: “Hoţul strigă, în special, hoţii!”

   Scandal în Consiliul Judeţean… pe ce s-au cheltuit cei 400.000 de euro pentru campania de informare a populaţiei????

În cadrul şedinţei de vinerea trecută, consilierii judeţeni au avut pe ordinea de zi şi proiectul prin care, s-a dorit mărirea cotizaţiei Consiliului Judeţean la ADI Deşeuri cu 200.000 de lei, pentru „demararea unei campanii de conştientizare a populaţiei asupra importanţei colectării selective a deşeurilor”.           Acest proiect a declanşat un adevărat scandal, discuţii aprige generându-se în cele două tabere. Cel care a reamintit că s-a mai făcut o astfel de campanie, pe bani europeni, ( n.r. suma a fost de 400.000 euro) a fost consilierul liberal Dorin Gligor care a spus în intervenţa sa că „Acest proiect a fost deja realizat, plătit executat. Nu cred că trebuie să reluăm un proiect deja realizat. Trebuie analizat. Poate că proiectul european nu şi-a atins ţinta. Cum putem demara o campanie consistentă, când nu am reuşit cu cei 400.00 de euro?”, a spus în plenul şedinţei consilierul liberal.

De aici, a izbucnit scandalul. Chiar consilierul liberal a fost luat la rost, pentru că el a condus destinele judeţului în aceea perioadă, când s-a făcut implementarea proiectului. Şi cu ce rezultate, banii s-au cheltuit şi care este rezultatul? Replica a venit din partea vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Hunedoara, Daniel Andronache, cel care se ocupă acum, de marele proiect. „S-au cheltuit banii, niciunde în judeţ nu se depune nimic selectiv. După cum bine ştiţi am demarat procedurile pentru cele patru zone, s-au încărcat pe SEAP, iar licitaţia este în desfăşurare. Acesta este şi motivul pentru care am considerat că în acest an, să facem o campanie de consşierntizare a populaţiei. Dumneavoastră aţi făcut afişe, care nu s-au văzut niciunde. Nu se ştie unde au fost acele afişe şi produse de publicitate pe care spuneţi că le-aţi făcut, iar campania nu şi-a atins scopul”. a spus vicepreşentele Daniel Andronache.

Polemicile dintre acesta şi consilierul liberal au continuat, până cînd a intervenit managerul public al judeţului Dan Stoian, care a precizat în cadrul şedinţei că: “nu au fost cheltuiţi cei 400.000 de euro. Pentru partea de promovare s-au cheltuit 275.000 de lei, din care 23.000 de lei au fost alocaţi părţii de televiziune, iar restul au fost materiale date, conform aplicaţiei de finanţare, iar acele materiale au fost distribuite”.

Trebuie să readucem în atenţia cititorilor, că aceea campanie de informare, a fost efectuată în perioada implementării proiectului SIGD, respectiv între anii 2014-2015. După intervenţia şi a altor consilieri, la final, proiectul nu a trecut, pentru că nu a fost votat. Vizibil iritat de rezultat, preşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Bobora a declarat la finalul şedinţei să nu se aştepta la un asemenea rezultat şi a criticat atitudinea liberalilor în cadrul şedinţei. „Liberalii s-au opus la acest proiect de conştientizare, oameni care nu au reuşit să-l realizeze, oameni care ne-au obligat în acest an să lucrăm excesiv pentru finalizarea proiectului. A fost o curiozitate absolută pentru mine faptul că, Dorin Gligor  m-a întrebat pe mine de ce este nevoie de încă o campanie, pentru că ea trebuia făcută ca lumea, atunci. Pentru că, în viziunea dânsului, responsabilul era managerului public. În condiţiile unui asemenea proiect, responsabilitatea o are preşedintele, urmat de vicepreşedinţi, care au lăsat pe alţii să facă ce le taie capul. Dacă a ieşit prost, a ieşit din cauza conducerii executive. Să ştiţi că este un proverb românesc care spune că „hoţul strigă, în special, hoţii!”, a conchis preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara.        A.D.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: