Festivalul Internaţional de Poveşti, la Lupeni

       În data de 14 mai a.c., începând cu ora 18.00 se va desfăşura la Palatul Cultural din Lupeni, FESTIVALUL INTERNAŢIONAL DE POVEŞTI –  Cuvânt de Înţelepciune ediţia a II-a, o seară de poveşti adresate tuturor vârstelor.  Acesta este organizat de Biserica Ortodoxă Română din Bărbăteni.

Într-o lume din ce în ce mai agitată, promovarea valorilor morale, mai ales prin poveşti, care ne aduc aminte de perioada inocentă a copilăriei şi de lumea mai puţin hăituită de cele materiale şi mai plină de afecţiune de altădată, readuce în suflet nostalgia după cautarea sensului adevărat al vieţii, acela plin de credinţă şi de pace sufletească care îi urmează.

Valorile morale promovate de credinţa străbună au fost liantul care, de secole de-a rândul au dăruit unitate şi putere poporului român şi astăzi, în această lume invadată de cuceririle tehnologice, avem nevoie de întărirea conştiinţei acestui popor. Prin poveştile din şcoli se urmăreşte spargerea barierelor sociale şi etnice care, din păcate, încă persistă în unele familii, fiind inoculate şi copiilor. Mai ales în municipiul nostru unde diversitatea etnică este destul de pronunţată, credem că acest lucru este cu atât mai folositor. Iar promovarea şi creşterea calitativă şi cantitativă a culturii şi a evenimentelor culturale din municipiul Lupeni este şi o obligaţie morală a autorităţilor locale.

Festivalul se va desfăşura pe parcursul a două zile în perioada 12-14 mai a.c, iar povestitorii invitaţi sunt: Adriana Ene din Bucureşti, Giorgiana Elena Popan din Arad şi Hans Laurens din Danemarca. Aceştia vor vizita Cetatea Devei şi Castelul Corvinilor, Schitul Straja şi Mănăstirea Lainici şi vor susţine la Şcoala Gimnazială nr.2 şi Centrul de Plasament din Lupeni sesiuni de poveşti, copiilor. Pentru buna desfăşurare a acestui eveniment s-a alocat din bugetul local suma de 5.300 de lei.

Elena Dragomir

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: