Amplă acţiune de ecologizare la cetăţile dacice cu prilejul Zilei Internaţionale a Monumentelor şi Siturilor Istorice

    Peste 100 de voluntari au luat parte la acţiunea de ecologizare şi cosmetizare a două dintre cele mai vizitate cetăţi dacice din patrimoniul UNESCO – Sarmizegetusa Regia şi Costeşti – Cetăţuie.

În cadrul acţiunii desfăşurată în data de 25 aprilie, a fost curăţată şi îndepărtată vegetaţia invazivă, precum şi resturile lemnoase, au fost cosite bălăriile şi adunate frunzele uscate din zona siturilor.

După câteva ore bune, au fost curăţate 25 de hectare de teren aparţinând celor două situri. Acţiunea a fost dedicată Zilei Internaţionale a Monumentelor şi Siturilor Istorice, sărbătorită în fiecare an în 18 aprilie. Totodată, ecologizarea a avut ca scop pregătirea celor două monumente pentru sezonul de vârf.  Iniţial, activitatea a fost planificată să se desfăşoare în cursul săptămânii trecute, dar a fost amânată din cauza vremii nefavorabilă. La acţiunea de voluntariat au luat parte vicepreşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Sorin Adrian Vasilescu, reprezentanţii Primăriei Orăştioara de Sus, ai Consiliului Ştiinţific, ai Serviciului Public Administrare Monumente Istorice din cadrul CJ Hunedoara, pompieri voluntari, localnici. (B.P.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: