“Refacerea Capelei Sfântului Francisc – simbolul care are puterea de a deschide inimile oamenilor”

             Comunitatea din Municipiul Petroşani şi cea din localitatea înfrăţită din Varpalota a împlinit 20 de ani de înfrăţire, de activităţi comune în folosul ambelor comunităţi. Astfel, în cadrul întâlnirii comune între primarul municipiului  Petroşani şi primarul din Varpalota, Marta Talaber au fost readuse în atenţia comunităţilor cele mai importante momente care s-au derulat de -a lungul celor 20 de ani de colaborare.           „Ceea ce ambele comunităţi au reuşit în aceşti 20 de ani, a permis ca în mod gradat şi progresiv să fie incluse în programul comun de activităţi grupuri diverse reprezentând societatea civilă din cele două localităţi. Este ceea ce facem şi anul acesta, prin participarea delegaţiilor oficiale la manifestările dedicate zilelor celor două comunităţi, participarea sportivilor la competiţiile organizate atât în Petroşani cât şi în oraşul înfrăţit din Varpalota, tabara reciprocă pentru elevi, schimbul de experienţă la nivelul reprezentanţilor mass-media şi nu în ultimul rând, organizarea unui concert de muzică clasică cu scop filantropic, în luna decembrie”, a ţinut să precizeze primarul petroşenean.

În cadrul vizitei pe care a făcut-o în Petroşani, primarul din Varpalota şi-a anunţat disponibilitatea de a sprijini renovarea vechii capele catolice „Sfântul Francisc”. Iniţiativa  i-a aparţinut msgr. protopop-paroh Janos Szasz şi a călugărului franciscan Csaba Bojte.                            Duminică, de sărbătoarea Sfântului Gheorghe,  a fost dat startul unei ample campanii de strângere de fonduri. La eveniment au participat şi cei doi edili. „Ţin să vă aduc la cunoştinţă că am deschis un cont bancar în care, cetăţenii oraşului Varpalota sunt invitaţi să facă donaţii pentru acest obiectiv deosebit şi voi solicita totodată, Consiliului local Varpalota să aprobe alocarea unui fond de ajutor pentru reconstruirea capelei”, a ţinut să declare primarul Marta Talaber.

“Capela va fi un loc dedicat copiilor şi va putea găzdui evenimente educative, carităţii, culturii, spiritualităţii. În esenţa demarării acestui proiect s-a regăsit astăzi sentimentul de unitate, de conlucrare bazată pe o legătură puternic sufletească, într-un cadru în care nobleţea şi compasiunea sunt pietre de temelie. Felicit membrii comunităţii maghiare din Petroşani pentru modul în care se reunesc în jurul proiectelor de acest tip şi îi asigur de tot sprijinul pe care, administraţia publică locală îl poate oferi în susţinerea refacerii Capelei Sfântului Francisc – simbolul care are puterea de a deschide inimile oamenilor”, a concluzionat primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob Ridzi.

Ella Schreiber

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: