La Liceul Teoretic Mircea Eliade Lupeni s-a derulat programul național ”Școala Altfel”

              În această săptămână, în cadrul Liceului Teoretic Mircea Eliade din municipiul Lupeni și la școlile din subordine nr. 1 și nr.2 s-a derulat programul național ”Școala Altfel” care are ca și scop dezvoltarea competențelor de învățare și a abilităților socio- emoționale în rândul elevilor. Acest program oferă un spațiu larg de experimentare în care, atât cadrele didactice cât și elevii sunt încurajați să-și manifeste creativitatea și să îmbine într-un mod atractiv teoria cu explicațiile ei din viața de zi cu zi, etc.

    Activitățile s-au derulat pe proiecte în parteneriat cu părinții, instituții și organizații non-guvernamentale și agenți economici.  Activitățile educaționale în cadrul săptămînii ” Școala Altfel” a cuprins activități diverse. De la activități de educare în domeniul sănătății, mișcării în aer liber, educație civică și religioasă, fiecare cadru didactic și-a propus în a efectua la clasă, în baza unor proiecte, activități cu teme diferite. Elevii Clasei a II – a D, coordonați de prof. Eugenia Drăgoi și-a propus în cadrul ”Campaniei Viața” să impelementeze o nouă etapă a proiectului în cadrul săptămânii organizând tema ”Minte sănătoasă, într-un corp sănătos”, în care cei mici, au fost învățați să perceapă alimentația sănătoasă și modul ei de influențare a stării de sănătate. Partenerii invitați în proiect i-au învățat pe elevi cum să clasifice alimentele în funcție de compoziția lor- prezentându-le piramida alimentelor, să enumere alimentele nesănătoase și împreună, au preparat tradiționala salată de fructe. Elevii au colorat fișe și planșe, fiind organizate activități pe grupe și au primit din partea partenerilor din proiect materiale informative, care să fie distribuite și părinților. De anul acesta, parteneri în cadrul proiectului național ”CAMPANIEI VIAȚA” este și Clubul de Presă Valea Jiului, care-și propune să popularizeze, să mediatizeze și să inițieze campanii de informare cu impact deosebit în comunitățile locale, ce au  tematică diversă. Tot în cadrul programului ”Săptămâna Altfel” elevii au vizitat biblioteca școlară, de unde au primit sfaturi utile de la bibliotecarul școlii Geanina Roșu și au vizitat mai apoi, Biserica Sfântul Nicolae.

Cei de la Școala Gimnazială nr.2 din municipiul Lupeni  au ieșit în curtea școlii, au răspuns provocării, mișcându-se tot pentru sănătate, în cadrul proiectului de parteneriat strategic Erasmus + 2016-2018, intitulat ”Sports and Health – The best wat to enjoy learning about Europe”, elevii cât și cadrele didactice dansând pe melodia lui Benyonce – Move your body. Cu toții s-au simțit bine, mișcarea fiind benefică tuturor.  Realizarea și centralizarea feedback-lui activităților derulate în ”Săptămâna Altfel” este la alegerea cadrelor didactice, evaluarea făcându-se pe baza profesionalismului colegilor care au dorințe de a identifica și testa noi soluții pentru dezvoltarea armonioasă a elevilor.

Angella Dumitrașcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: