Gala premiilor FEMINA – un succes al întregii comunităţi lupenene

             Sâmbătă, 18 martie, Palatul Cultural „Minerul” din municipiul Lupeni a găzduit prima Gală a Premiilor FEMINA, care s-a adresat doamnelor care s-au evidenţiat de-a lungul anilor în activitatea profesională şi s-au împlicat activ în viaţa comunităţii lupenene. Ani de zile, printre zeci de materiale informative, reportaje şi interviuri am reuşit să le descoperim pe cele care, au urcat pe scenă, în aplauzele membrilorr comunităţii.  Le-am căutat  şi descoperit pe cele curajoase, pasionate, întreprinzătoare, premiantele noastre dedicându-şi timpul şi energia unor proiecte în care cred cu tărie şi pentru care ar muta şi munţii din loc. Gala Premiilor Femina a fost organizată de clubul de Presă Valea Jiului în parteneriat cu Primăria şi Consiliul local al municipiului Lupeni, la eveniment participând senatorul Cristian Resmeriţă, primarul interimar Iacob Mesaroş, consilieri locali, directori de instituţii, etc.

            Premiantele serii:

  1. Art. Plastic Minerva Pâs
  2. Dr. Ana Maria Neagoe
  3. Prof. Simona Chiroşca
  4. As. Amalia Antal
  5. Dir. Simona Hîrieaşu
  6. Prof. Eugenia Drăgoi
  7. Coord. Marianne Peptenaru
  8. Prof. dir. adj. Melania Nan
  9. Prof. Felicia Frigea
  10. Psih. Dorina Julecătean
  11. Ec. Dana Dicu
  12. Ec.jur. Veronica Topor
  13. Prof. Violeta Hărănguş
  14. Prof. Petronela Baldovin
  15. Cons. Jud. Maria Ivăniş

Membrii corului „Glasuri de Argint”,  singurul cor de copii care mai există pe raza municipiului Lupeni, au încântat publicul spectator cu trei melodii cunoscute, primind aplauze la scenă deschisă pentru prestaţia lor. Şi pentru munca deosebită pe care o fac, coordonatoarea corului prof. Felicia Frigea a fost una dintre   premiante.

Au urcat în scenă copiii de la Centrul de Incluziune Socială „Rudolf Steiner” din munici-piul Lupeni, care  prin ceea ce au oferit au demonstrat, că în ciuda dizabilităţilor pe care le au, pot fi şi cântăreţi şi dansatori şi animatori care să ridice o sală de spectacole, în picioare.

În numele comunităţii lupenene a vorbit consilierul local Rodica Cîmpean, care, în intervenţia sa a spus „felicit organizatorii pentru această frumoasă iniţiativă, este o premieră pentru municipiul nostru şi să mai aibă curajul de a organiza şi alte evenimente de o asemenea anvergură. Pentru noi toţi, ceea ce s-a întâmplat sâmbăta seara la Palatul Cultural a fost o surpriză, un succes deosebit. Mulţumesc tinerilor artişti, îndrumătorilor şi tuturor celor care au au contribuit la reuşita evenimentului„.

În calitatea sa de primar interimar, Iacob Mesaroş a transmis doamnelor şi domnişoarelor prezente la Gala Premiilor FEMINA, mesajul de respect şi de preţuire pentru ceea ce fac,  urându-le “să aibă parte de o primăvară  frumoasă, plină de împliniri”.

  La cei 92 de ani ai săi, dna Minerva Pâs a demonstrat încă odată că vârsta nu este un impediment în a duce mai departe mesajul său pentru tinerele generaţii: “Eu am luptat pentru familia mea, pentru ţară şi popor. Chiar dacă sistemul m-a oropsit, mă bucur că în viaţa mea am cunoscut oameni deosebiţi, mari artişti cu care am mâncat o pâine, aici, la Lupeni. Am lucrat alături de Iosif Tellmann, de Ladislau Schmidt. Ei m-au îndrumat şi spre latura artistică, cu care am reuşit să expun lucări în Japonia, Franţa, Germania, iar pasiunea pentru cultura populară, tradiţiile şi obiceiurile strămoşeşti nu trebuie nicicând să piară. Ele sunt mândria unui popor”, a ţinut să ne declare dna Minerva Pâs.

Rând pe rând, au urcat pe scenă tinerii  talentaţi ai municipiului Lupeni dar şi oaspeţii de la Ansamblul Lirica din Petroşani, care sunt pregătiţi de prof. Tiberiu Coconeţ: Andrei Ititesc, Tudor Sima, Larisa Ristea şi Mihai Bodogan.  Membrii Ansamblului „Mesagerii Iubirii” prin dansurile populare tradiţionale din Ardeal şi Maramureş au oferit publicului spectator momente de încântare.  Au cântat muzică uşoară Andreea Popa şi Darius Szeczi, Peter Bot, Alex Nuţă, Andreea Dobre, Alecsia Maria Ilieş.

Tinerele talente ale municipiului Lupeni sunt pregătite de cadre didactice cu experienţă în muzică cum ar fi: Ileana Berki, Petronela Baldovin şi de membrul Uniunii Muzicologilor din România, artistul liber profesionist Fane Abrădoai, cel care s-a ocupat şi de sonorizarea spectacolului şi căruia îi mulţumim.

   Un moment deosebit şi plin de încărcătură emoţională s-a petrecut pe scenă, când, după primirea premiului, dr. Ana Maria Neagoe a anunţat public că „dedic acest premiu memoriei soţului meu, dr. Cătălin Neagoe” cel, care a plecat mult prea devreme dintre noi, un om deosebit, un profesionist, iubit de pacienţii săi. Au încântat publicul spectator prin prestaţiile lor artistice şi:  Alexandra Mustea, Irina Holdiş, Florina Grigore, Diana Guia. Alexandra Suciu este un actor în devenire, ţinuta şi perfomanţa sa artistică fiind reconfirmată şi prin numeroasele premii obţinute la concursuri şi festivaluri de profil.

„Nu credeam că la Lupeni sunt atâţia copii talentaţi”,  au spus unii dintre spectatorii participanţi la Gala Premiilor FEMINA.

DA… sunt copii talentaţi, sunt copii care trebuie descoperiţi, sprijiniţi şi promovaţi. Atât ei, cât şi cadrele didactice care îi pregătesc.

   Pentru buna desfăşurare a evenimentului, Clubul de Presă Valea Jiului ţine să mulţumească în mod expres partenerilor cu blazon de la CATENA, domnului Georgel Lascăr şi tuturor acelora care s-au implicat în derularea lui. Atât ne-am permis, totul fiind realizat doar cu sponsorizări private. Mulţumim prezentatorilor Nicoleta Lungu, Andrei Hîrieaşu, voluntarilor Gyongy Somodi, Ioana Dîngă, Fane Băutu, voluntarelor cadre didactice de la Centrul Rudolf Steiner, care ne-au ajutat cu pregătirea decorului din scenă (n.r. decorul, dar şi alte materiale au fost donate acestora) şi Primăriei şi Consiliului local Lupeni, care au binevoit a ne pune la dispoziţie sala de spectacol. Mulţumim participanţilor care au expus lucrări în foaier: Izabela Bot, Şcoala Gimnazială nr. 3, elevilor din ciclul primar „Şansa a Doua” de la Liceul Teoretic Mircea Eliade Lupeni, reprezentanţilor Parco Cavalli din Vulcan, drei Roxana Irimia şi prof. univ. Cristina Dura, care ne-au oferit tablourile, ce au fost oferite ca premii.

Aflată la prima ediţie, GALA PREMIILOR FEMINA  a fost privită de comunitatea lupeneană ca un veritabil succes, acest lucru reieşind şi din comentariile care au apărut şi pe reţelele de socializare, lipsa marelui artist, care nu a mai putut participa din motive obiective, fiind compensată prin recitalurile deosebite, susţinute de lupeneanul Mihai Bodogan şi Fane Abrădoai, dar şi de prestaţiile artistice ale micilor artişti ai Lupeniului, ce merită aplauzele întregii comunităţi locale.

Elean DRAGOMIR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: