Visul numit RIO pentru arcaşi de la Aninoasa

arcasi-aninoasa  Lotul Naţional de Tir cu Arcul al României, condus de antrenorul Viorel Hăbian şi având în componenţă sportivi de la SCM Deva şi Aninoasa, îşi va muta „casa” la Baza Sportivă „Anena” din Aninoasa, aflată deocamdată în paragină, unde se va înfiinţa un Centru Naţional de Pregătire.Obiectivele sportivilor şi tehnicienilor care se vor pregăti la Aninoasa sunt axate pe obţinerea cât mai multor calificări la Jocurile Olimpice „Rio 2016”.

Antrenorul Viorel Hăbian consideră că proiectul federaţiei este unul salvator pentru Baza Anena şi poate fi „motorul” unor performanţe de top pentru tirul cu arcul românesc. „Deocamdată, Baza Anena nu poate fi folosită de sportivi, deoarece este în paragină. Joi se va discuta în Consiliul Local Aninoasa cedarea Bazei Anena către Federaţie, iar dacă cererea se va aproba viitorul poate fi mai bun. Federaţia e decisă să investească şi să pună baza la punct, pentru a oferi condiţii optime de pregătire sportivilor din Lotul Naţional. Un atu important al alegerii acestei locaţii pentru înfiinţarea unui Centru Naţional de Pregătire l-a constituit faptul că cinci sportivi din Aninoasa, legitimaţi la SCM Deva, sunt titulari ai echipelor României”, a spus Hăbian.

Tehnicianul e de părere că la Baza Anena se pot pune bazele obţinerii unor calificări la Jocurile Olimpice „Rio 2016”. „Sper ca Lotul României să îşi înceapă pregătirile de primăvară la Baza Anena, dispunând de condiţii cât mai bune. Cantonamentele de la Aninoasa vor fi conduse de mine ca antrenor principal şi vor fi supervizate de tehnicianul corean care este coordonatorul Loturilor României. Dacă Loturile României se vor pregăti în sistem centralizat la Aninoasa, rezultatele pot fi valoroase, iar visul unor calificări la Jocurile Olimpice ar putea fi împlinit chiar în 2016”, a concluzionat Viorel Hăbian, antrenorul Loturilor Naţionale ale României.

„Ne-am propus să salvăm această bază sportivă şi să oferim componenţilor Lotului Naţional un loc de pregătire cu condiţii optime. Biroul Federal a pus la punct un proiect pentru a crea la Aninoasa un Centru Naţional de Pregătire. Am solicitat autorităţilor locale şi judeţene trecerea Bazei Anena în administrarea Federaţiei, pentru a putea asigura şi accesa fondurile necesare pentru reparaţii şi renovări. Dacă proiectul va deveni realitate, judeţul Hunedoara va avea astfel al treilea Centru Naţional de Pregătire, după cele de gimnastică şi judo, de la Deva”, a spus Mugurel Ciuşcă, directorul SCM Deva care este şi vicepreşedinte al Federaţiei Române de Tir cu Acul.

Loredana JUGLEA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: