Sprijin pentru încălzire electrică

mariana campeanuPersoanele cu venituri mici, care folosesc energia electrică pentru încălzirea locuinţelor, ar putea intra pe lista celor ce primesc ajutoare de căldură, pe timp de iarnă, a declarat vineri ministrul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Mariana Câmpeanu.

Ajutorul ar putea fi acordat acelor familii ce au fost racordate la sistemul centralizat de termoficare şi care a fost desfiinţat, din diferite motive. ”Încercăm, pentru că este o propunere acum, să introducem şi ajutor de încălzire pentru cei care se încălzesc cu energie electrică. Acest lucru se referă la persoanele care au fost într-un sistem centralizat de încălzire şi care, din diferite motive, nu mai există.

Şi decât să scoatem burlane pe geam – oricum nu mai avem voie, pentru că restricţiile de mediu sunt din ce în ce mai stricte – o să acordăm acest sprijin pentru încălzire electrică”, a spus Mariana Câmpeanu. Aceasta a precizat că specialiştii din ministerul pe care îl conduce lucrează şi la o formulă de simplificare a criteriilor pe baza cărora se acordă ajutoarele de încălzire, astfel încât de acestea să beneficieze doar persoanele care au probleme, cu adevărat. ”Pregătim programul de ajutoare pentru încălzire. Vom încerca să simplificăm acea listă de active – şi ca să vă aduc aminte, e vorba de bibilici. Vom încerca să scoatem din această listă număratul găinilor şi altor lucruri de genul acesta, să ne axăm pe activele principale pe care o persoană le are: (…) dacă are mai multe case, dacă are maşini Mercedes sau alte maşini, dacă are venituri din alte activităţi, închiriere şi alte lucruri de genul acesta”, a explicat ministrul Muncii.

Mariana Câmpeanu a arătat că Guvernul a adoptat o ordonanţă prin care plafonul de venit minim garantat a fost majorat, astfel încât acesta să poată acoperi creşterile la tarifele percepute la serviciile de gaz sau energie electrică.

Ministrul Muncii a fost prezentă vineri în judeţul Hunedoara, unde s-a întâlnit cu participanţii la Bursa locurilor de muncă din oraşele Orăştie, Hunedoara, Călan şi Simeria. Dacă în campania electorală ministreasa de la „muncă” declara iubire eternă Văii Jiului, după ce a ajuns in guvern a uitat tot. La fel ca ministreasa Grapini, chiar dacă vizitrază judeţul, evită să coboare mai jos de Călan. Poate ca să nu o întrebe minerii şi pensionarii de promisiunile din campanie?

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: