Răsfăţat al presei locale pe banii plătiţi de cetăţenii Văii Jiului pentru apa potabilă şi apa de ploaie, Costel Avram este o prezenţă cotidiană pe sticla posturilor TV locale. La ultima sa apariţie TV, în loc să discute despre apa de ploaie, unde are competenţe, Costel „Priceputu” a început să-şi dea cu părerea despre PSD, cum că în acest partid nu prea există valori, iar situaţia de la CEH se datorează în mare măsură faptului că partidul de guvernământ nu-şi asumă responsabilitatea schimbării conducerii.
Declaraţiile l-au scos din sărite pe senatorul Cristian Resmeriţă, care l-a tamponat în direct cerându-i să-şi vadă de treba lui la Apa Serv şi să nu mai facă aprecieri la adresa PSD.
“Am o rugăminte pentru dumneavoastră: vedeţi-vă de activitatea pe care o aveţi ca şi conducător al ApaServ. Vă spun că o să ne asumăm de-acuma PSD-ul şi dacă nu sunt în stare restul, o să o fac eu inclusiv ceea ce se întâmplă cu mineritul, inclusiv ceea ce se întâmplă cu absolut totul, dar în primul rând mă voi ocupa să văd ceea ce se întâmplă la ApaServ”, i-a cerut senatorul Cristian Resmeriţă priceputului director de la Apa Serv.
Senatorul Resmeriţă era foarte supărat şi pentru că, ce a asfaltat el în cele şase luni cât a fost primar au spart cei de la de la Apa Serv odată cu venirea iernii, când le-au plesnit toate conductele. „Municipiul Lupeni a fost asfaltat în proporţie de 40 la sută de mine ca primar în şase luni şi societatea pe care o conduceţi dumneavoastră a spart jumătate din drumuri”.
„Sunt rezultate domnul senator” a replicat Costel Avram încercând să se prevaleze de rezultatele ApaServ de când este el director, fără a preciza că acestea nu s-au obţinut prin reducerea costurilor ci prin majorarea succesivă a tarifelor plătite de cetăţenii Văii Jiului.
Dacă Costel Priceputu a băgat la cap ce i-a transmis senatorul Resmeriţă, rămâne de văzut, dar ar fi interesant ce îl îndrituieşte pe Costel Avram să-şi dea cu părerea în toate domeniile, de la politic la social economic. Dacă pe partea politică Costel Avram a demonstrat pricepere, cameleonismul şi menţinerea în funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean cu doar două voturi fiind o performanţă necontestabilă, cu privire la priceperea în domeniul minier, unde cere în direct şi la oră de vârf schimbarea conducerii Complexului Energetic, există unele reticenţe.
Pentru a elimina aceste reticenţe, în urma unei anchete jurnalistice rezultă că Costel Avram nu a fost dintotdeauna apropiat al lui Vadim şi al lui Moloţ ci a avut în tinereţe tangenţă şi cu mineritul, fiind chiar angajat al minelor Vulcan şi Valea de Brazi.
Costel Avram a început să practice mineritul la începutul anului 1998, când a fost angajat la Mina Valea de Brazi, unde aproape doi ani a practicat mineritul la distanţă, el prestând între buturile terenului din Dealul Institutului. Interesant este faptul că 1997 şi 1998 au fost anii marilor disponibilizări, când peste 20.000 de angajaţi au părăsit mineritul pe nişte compensaţii de nimic, iar angajările erau interzise. Chiar dacă nimeni nu l-a văzut îmbrăcat de şut, Costel Priceputu a încasat doi ani de zile sume frumuşele, la cot cu cei care intrau zi de zi în mină. Spre exemplu, în anul 1998, luna a XI-a, Costel Avram încasa de la mina Valea de Brazi 2.209.541 lei, în vreme ce salariul de încadrare al unui adjunct şef sector producţie era de 2.308,700 lei. Din păcate, cu tot efortul şi priceperea lui Costel Avram, Mina Valea de Brazi s-a închis, iar o parte dintre stahanovişti au fost transferaţi la alte mine. Astfel, Costel Avram, prestator la echipa de Rugby Ştiinţa Petroşani, a continuat să practice mineritul la distanţă alături de ortacii de EM Vulcan. La începutul anului 2000, schimbă salopeta de miner pentru halatul de specialist la SCSM. Şi de aici a încasat salarii babane, în unele perioade având salariul brut mai mare chiar decât un şef sector producţie, grupa I de muncă, cu gradul 2 (maxim) şi 100% subteran.
Ghinionul mineritului din Valea Jiului au fost alegerile din vara anului 2000, în urma cărora PRM a obţinut un scor bun, iar Costel Avram a renunţat la cariera promiţătoare din minerit, pentru postul de vicepreşedinte la Consiliul Judeţean Hunedoara. Aceasta a fost o lovitură din care mineritul de huilă nu şi-a mai revenit niciodată, ajungând în pragul colapsului. Andrei VLAD
Felicitari domnule Andrei Vlad,in sfarsit auzim cateva adevaruri despre seful de la conduvte.Multumim!