CEO şi CEH sunt de interes naţional

Victor-Ponta-            Prezent la Tg Jiu, fostul premier Victor Ponta a declarat într-o conferinţă de presă, dar şi pe reţeaua sa de socializare, că speră ca România să salveze cele două complexuri energetice, CEO şi CEH.

            „Le-am promis oamenilor din Gorj şi Hunedoara în 2012 că atâta timp cât sunt eu   premier, cele două Complexuri Energetice vor rezista şi că România nu va importa energie din străinătate, în paralel cu distrugerea locurilor de muncă şi a centralelor din ţara noastră. M-am ţinut de cuvânt dar, din păcate, după noiembrie 2015 s-a reluat planul de distrugere programată! Acum am datoria, oricine s-ar supăra, să lupt din nou pentru ceea ce este un interes al oamenilor, dar şi un interes naţional! Nu mă deranjează dacă pentru conducerea actuală a PSD sunt „ca apa sfinţită” sau „irelevant” dar am fost votat în 2016 şi eu şi ceilalţi candidaţi PSD de către oamenii din Gorj şi Hunedoara că să sprijinim salvarea sectorului energetic şi mineritul din cele două judeţe… situaţia acestora a fost dusă de către guvernul tehnocrat pe marginea prăpastiei (ca şi în 2011) şi noi reprezentăm ultima lor speranţă.

Cel mai tare mă doare situaţia CEO, eu sper şi   le-am zis că, dacă vor neapărat să aibă în mine un adversar să lase lucrurile aşa, să treneze. Eu cred că trebuiau luate ieri măsuri urgente, nu astăzi. Eu, nu doar eu, probabil că toţi parlamentarii şi de Gorj şi de Hunedoara, dacă Guvernul nu se mişcă repede şi Ministerul Energiei, o să ne aibă de adversari şi de duşmani, fiindcă pe mine m-au votat oamenii din Gorj, nu m-a votat ministrul Energiei, nici altcineva. Complexul Energetic a salvat România în ianuarie şi februarie, dacă nu erau Turceni şi Rovinari, rămâneam şi în Bucureşti fără curent. Acum trebuie să salveze şi România complexurile energetice. Ştiu că nu se aprobase de anul trecut rectificarea de buget cu salariile pentru oameni, în al doilea rând, trebuie discutat în cadrul acelui fond suveran ce se întâmplă cu participaţiile şi trebuie acum, cât încă se mai poate, cât încă nu s-a listat Hidroelectrica, trebuie făcut ce face CEZ-ul sau multe alte companii din Europa. Pui împreună tipurile de energie şi le foloseşti când ai nevoie. Uite, în ianuarie-februarie mureai fără cărbune, acum sigur, vine primăvara, o să curgă apa în hidrocentrale, o să bată vântul în eoliene, totuşi complexurile energetice nu sunt ca o terasă pe care o deschizi vara şi o închizi iarna”, a declarat fostul prim-ministru, Victor Ponta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: