Parlamentarii Cristian Resmeriţă şi Laurenţiu Nistor cer negocieri cu Comisia Europeană

        Resmerita     Având în vedere iminenţa închiderilor exploatărilor miniere din Valea Jiului, parlamentarii social democraţi din judeţul Hunedoara au început să facă lobbyul necesar pe lângă factorii de răspundere din ministere pentru a se reîncerca o renegociere cu cei de la Comisia Europeană, pentru a se menţine în siguranţă CEH şi în strategia energetică naţională, care promit actualii guvernanţi va fi gata la jumătatea anului.

Într-o recentă conferinţă de presă, preşedintele PSD Hunedoara, deputatul Laurenţiu Nistor, pe lângă problemele actuale prezentate a dat şi unele lămuriri legate de viitorul Complexului Energetic Hunedoara.                

     laurentiu nistor       „După cum aţi aflat, vom avea banii necesari pentru finalizarea investiţiilor de la Paroşeni, dar trebuie să menţinem în funcţiune şi termocentrala Mintia, două grupuri pe bază de cărbune şi alte două grupuri să fie păstrare de rezervă. Trebuie făcute demersurile la Comisia Europeană şi să demonstrăm, că, dacă nu era CEH, România avea o problemă mare, privind asigurarea pieţei interne de energie. Şi trebuie să mai arătăm un lucru, că este necesară menţinerea în funcţiune a CEH şi pentru siguranţa SNE. Dacă desfiinţăm CEH, vom ajunge să importăm energie electrică, mai ales în condiţiile de iarnă şi aţi văzut cu ce probleme ne-am confruntat, când apa îngheaţă şi nu avem suficient debit, nu funcţionează nici hidro, eolienele nu produc… ce ne mai rămâne, doar cărbunele. Mă voi zbate să meţinem grupurile pe cărbune”.

La rândul său, senatorul Cristian Remeriţă a precizat în numeroasele sale intervenţii, fie publice, fie în cadrul şedinţelor de partid, că “una dintre priorităţile mele este ca E.M. Lupeni şi E.M. Lonea să nu se închidă în 2017, contextul economic-social din judeţ nu este unul favorabil şi este inacceptabil ca ultimele tone de huilă să fie extrase la finele anului. Eu am în plan să putem prelungi perioada de exploatare, să menţinem locurile de muncă şi să vedem ce alternative oferin locuitorilor şi administraţiilor locale din Valea Jiului. Se încearcă atragerea unor investitori strategici, alte forme pentru atregerea de fonduri europene pe proiecte comune care să vizeze dezvoltarea economico- socială a acestei zone”, a conchis senatorul Cristian Resmeriţă.

Elena Dragomir

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: