Locuitorii din Brad vor fi branşati la reţeaua de gaz metan

daniel andronache     Consiliul Judeţean Hunedoara a găzduit o întâlnire pe marginea proiectului de reţea de transport gaze naturale pe tronsonul Mintia – Brad.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Daniel Andronache, s-a întâlnit la sediul instituţiei cu factorii implicaţi în realizarea reţelei de transport gaz metan pentru alimentarea municipiului Brad, respectiv primarul Municipiului Brad, Florin Cazacu, reprezentanţii Transgaz Mediaş, ai Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Hunedoara şi ai Direcţiei Silvice Hunedoara. La întâlnire a   participat şi arhitectul şef al CJ Hunedoara, Amelia Andrei.

Scopul întâlnirii a fost acela de a clarifica unele aspecte legate de situaţia terenurilor ce urmează a fi scoase din circuitul agricol şi silvic   pentru realizarea proiectului, inclusiv a documentaţiei aferente în vederea începerii de către Transgaz a procedurii de achiziţie a suprafeţelor necesare pentru amplasarea conductei de transport gaze naturale.

Realizarea reţelei de transport gaze naturale pe tronsonul Mintia – Brad este un proiect de mare amploare, realizat de Transgaz, care are ca finalitate creşterea calităţii vieţii locuitorilor din municipiul Brad. În prezent, brădenii au apă caldă şi căldură furnizate în sistem centralizat, la preţuri ridicate, de către centrala pe păcură sau au renunţat definitiv la acest serviciu, din cauza costurilor mari. Odată introdus gazul metan, apare     astfel o sursă alternativă de încălzire a locuinţelor şi va scădea consumul de lemn de foc. În plus, realizarea reţelei de gaze naturale va contribui la o mai bună dezvoltare economică a zonei Brad şi a comunelor aflate pe traseul magistralei. (B.P.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: