Discuţii pentru noile investiţii de la Lupeni

lupeni apa serv    Apa Serv Valea Jiului a acordat anul acesta, pentru prima oară, dividende acţionarilor săi – Consiliul Judeţean şi Consiliile locale din Valea Jiului. Potrivit legii, aceşti bani se vor întoarce la Apa Serv, în vederea realizării unor noi investiţii în reţelele de apă şi canalizare aflate în patrimoniul acţionarilor noştri.

            „În acest sens, astăzi am avut o primă rundă de discuţii cu viceprimarul municipiului Lupeni, Iacob Mesaroş, respectiv cu primarul oraşului Petrila, Vasile Jurca. Împreună cu colegii mei din echipa managerială a ASVJ – Monica Tarcea, Cristian Ionică şi Florin Donisă – am analizat, punând în balanţă banii pe care-i avem la dispoziţie şi investiţiile solicitate de reprezentanţii autorităţilor locale, oportunităţile de investiţii pe care le putem implementa cu aceste resurse. Am stabilit ca, pentru Lupeni, să facem investiţii în extinderea reţelei de hidranţi şi, parţial, în sectorizarea reţelelor secundare de alimentare cu apă de pe raza acestei localităţi”, a ţinut să declare directorul general al APA SERV Valea Jiului, Costel Avram.

În municipiul Lupeni exploatarea reţelelor de apă şi canal este asigurată de un număr de 47 de salariaţi, alimentarea cu apă făcându-se din staţia Valea de Peşti şi staţia de filtre Braia. În municipiul Lupeni, în decursul anului 2016 APA SERV Valea Jiului a furnizat servicii de apă potabilă, prin facturarea unui număr de 7.862 de abonaţi, cantitatea de apă facturată a fost de 562750 mc apă potabilă şi 572.786 mc apă uzată evacuată şi apă meteorică. Ca atragere de noi clienţi s-a reuţit încheiarea unui număr de 819 contracte pentru persoane fizice şi 31 de contracte pentru persoane juridice. Valoarea creanţelor pe care le are de încasat APA SERV din municipiul Lupeni se ridică la 2.718.932 lei, din care, cea mai mare sumă, 1.839.111 lei trebuie încasată de la populaţie. La capitolul investiţii s-a lucrat intens la investiţiile din staţiunea Straja şi la reţeaua de apă potabilă care au însumat 454.335 lei.

            „Vrem să finalizăm în cursul lunii octombrie a.c., investiţia care se va derula în staţiunea Straja, urmează să semnăm contractul, dacă nu vor apărea contestaţii şi se vor crea toate condiţiile ca din iarnă turiştii să găsească un confort sporit în unităţile de cazare. În ceea ce priveste investiţiile finanţate, se estimează semnarea contractului de finanţare la finele acestei luni pentru proiectul „Modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată” şi implementarea în trimestrul al doilea şi conform documentelor oficiale în municipiul Lupeni se vor face investiţii în valoare totală de 45.152.177 lei care constau în reabilitarea a 17 kilometri de reţele de apă şi 12,8 kilometri reţele de canalizare, în plan aflându-se cartierul Ştefan şi alte zone cu probleme. După cum aţi văzut am avut foarte multe intervenţii în municipiul Lupeni, în prezent 25 % din consum şi pierderile din reţea se regăsesc în municipiul dumneavoastră. Angajaţii noştri au lucrat continuu până la 20 de ore pentru a remedia avariile apărute şi vreau să le mulţumesc pe această cale, lui Costel Zaharia şi echipei de intervenţii. Vom reabilta reţele importante din localitatea dumneavoastră. După cum ştiţi, am încheiat pe profit bilanţul pe anul trecut şi administraţiei locale şe revin ca dividende 88.000 de lei, bani pe care îi dorim să-i regăsim în viitoarele investiţii pe care le vom derula de comun acord. În ceea ce priveşte majorarea preţului la apă, acesta se va face etapizat, în fiecare an, populaţia putând să suporte acest demers. Sper că vom continua şi anul acesta colaborarea, mai ales că, acum municipiul Lupeni este cuprins într-un mare proiect, pe investiţii”, a ţinut să declare directorul general al APA SERV, Costel Avram. Viceprimarul municipiului Lupeni, Iacob Mesaros a ţinut să mulţumească încă odată, în numele Primăriei şi Consiliului Local Lupeni pentru buna colaborare precizând că „suntem deschişi şi încrezători în viitor şi ne dorim să ducem mai departe proiectele începute sau care vor începe în acest an pentru binele locuitorilor municipiului Lupeni”. APA Serv se angajează la rândul ei să aplice termenii şi condiţiile delegării gestiunii serviciilor în Valea Jiului, respectând echilibrul economico- financiar al furnizării serviciilor oferite şi principiile de bază ale continuităţii, adaptabilităţii şi ebalităţii de tratament al utilizatorilor acestor servicii în Valea Jiului. (E.D.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: