Hunedoara a cucerit inimile vizitatorilor la Târgul de Turism al României

la targ bucuresti    Hunedoara, cu ale sale milioane de ani de poveşti şi legende, a cucerit inimile vizitatorilor şi operatorilor din turism care au venit la Târgul de Turism al României, desfăşurat săptămâna trecută la Bucureşti. Printre oaspeţii de seamă ai standului judeţului Hunedoara, din Pavilionul C3 al Complexului Romexpo, s-au numărat Excelenţa Sa Boutheina Labidi, ambasadorul Tunisiei la Bucureşti, ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, fostul vicepremier Vasile Dâncu, fostul ministru al Finanţelor Eugen Teodorovici, preşedinta Federaţiei Asociaţiilor de Promovare Turistică din România, Corina Martin.

Materialele de prezentare pregătite de Agenţia de Dezvoltare Economico-Socială Hunedoara, delicatesele culinare aduse de Asociaţia Producătorilor de Produse Tradiţionale şi Ecologice Hunedoara, tradiţiile şi obiceiurile prezentate de Ansamblul Profesionist „Drăgan Muntean” au fost principalele puncte de atracţie ale primei zile de târg. Echipa ADEH, alpinista Alexandra Marcu, care este şi imaginea judeţului Hunedoara, reprezentanţii zonelor şi obiectivelor turistice din judeţ au interacţionat cu vizitatorii şi le-au prezentat tot ce are mai frumos Hunedoara.

„Am prezentat la târg peste 50 de oferte din diferite domenii şi zone ale judeţului, pentru cei interesaţi de turismul hunedorean, împreună cu colaboratorii noştri. Astfel, au fost cei de la Castelul Corvinilor, Sarmizegetusa Regia, Cetatea Devei, Geoparcul din Haţeg, Asociaţia producătorilor de produse tradiţionale, staţiunea Geoagiu, Straja, Retezat, etc. A făcut senzaţie macheta de dinozaur pitic, Zalmoxes Robustus, dinozaurul erbivor care a trăit în urmă cu 64-72 milioane de ani. Macheta dinozaurului, alintat cu diminutivul Zalmi şi replicile după brăţările dacice din Munţii Orăştiei au fost la mare căutare printre vizitatorii standului judeţului nostru, aceştia fotografiindu-se cu ele. Târgul a fost un eveniment extraordinar nu numai pentru noi, cei care am reprezentat judeţul Hunedoara. Au fost degustări de produse tradiţionale. La mare căutare au fost cârnaţii de Săcărâmb, laşca, mierea de albine, produsele de la fermele ADO. Am înregistrat peste 2.000 de vizitatori la standul judeţului Hunedoara. Ne-au trecut pragul şi ambasadori din Irlanda, Belarus, dar şi reprezentanţi din Israel, Vietnam, Vatican, Ucraina. Am avut contacte cu mai multe agenţii de turism, în urma cărora sperăm să aducem mult mai mulţi turişti în zona noastră”, a declarat Radu Barb, directorul Agenţiei de Dezvoltare Economico-Socială Hunedoara.

“Un impact deosebit în rândul vizitatorilor l-au avut pachetele turistice oferite în staţiunea Straja, începând de la cele care vizează un sejur de schi, apoi cele care sunt căutate în perioada sărbătorilor pascale, unde oferim reduceri şi avem oferte deosebite doritoritorilor, etc. Trebuie să fac precizarea că, odată cu mediatizarea taberelor de vară, numărul doritorilor este din ce în ce mai mare, ceea ce este destul de avantajos pentru toţi, pentru că, începe să se dezvolte şi acest tip de petrecere a timpului liber, în tabere de aventură, tematice, acţiuni derulate în parteneriat cu mai multe ong-uri”, a ţinut să precizeze şi reprezentantul Vilei Alpin Straja, Mihăiţă Dumitraşcu.                   Ella Schreiber

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: