Astăzi aflăm dacă Ile & Co vor fi trimişi în judecată

ile-la-birou  După mai multe amânări, judecătorii de la Tribunalul Hunedoara vor da astăzi, 27.01.2017,     verdictul în dosarul marelui jaf de la Pregoterm. Asta, dacă nu-şi bagă masoneria coada. Inculpaţii Ile A Gheorghe, Duna IG Gheorghe Daniel, Velea C Gabriel şi Danci I Marius Daniel au contestat la Tribunalul Hunedoara soluţia de trimitere în judecată dată la Judecătoria Peroşani în Camera preliminară. Cei patru sunt acuzaţi de delapidare şi fals intelectual.

Este vorba despre dosarul în care este anchetată afacerea cu cuprul, fonta şi fierul vechi din punctele termice dezafectate, care au fost tăiate de samsarii de fier vechi cu ştiinţa şi sub supravegherea primarului Ile şi a directorului Danci. Ca o premieră, este pentru prima dată când, un dosar în care este implicat primarul Vulcanului este trimis în instanţă şi nu este muşamalizat la intervenţia fraţilor cu şorţuleţ care l-au scăpat de fiecare dată pe Ile de braţul lung al legii.

Scurt istoric

petitie      La propunerea primarului Ile, la data de 25.02.2015 Consiliul Local Vulcan adoptă hotărârea nr.30/2015 prin care „se aprobă trecerea din domeniul public în domeniul privat al Primăriei Municipiului Vulcan a mijloacelor fixe pentru scoaterea din funcţiune în vederea casării şi valorificării”. Singura problemă este aceea că mijloacele fixe erau de mult tăiate şi duse la fier vechi.

Prin aceasta, Ile urmărea să şteargă urmele jafului, cei implicaţi să rămână cu banii, iar bugetul public cu paguba. Treaba nu a mers chiar ca pe roate, în urma petiţiei depuse de cetăţeanul Vlad Andrei-Dumitru, Instituţia Prefectului Judeţului Hunedoara, prin adresa nr.228/2015 a solicitat Consiliului Local al municipiului Vulcan „revocarea hotărârii menţionate mai sus”.

Primarul Ile a dat curs solicitării, promovând la 26.03.2015, un proiect de hotărâre adoptat cu unanimitate de voturi prin care „nu se mai aprobă trecerea din domeniul public în domeniul privat al primăriei municipiului Vulcan a mijloacelor fixe pentru scoaterea din funcţiune în vederea casării şi valorificării”.

În urma plângerii depuse de cetăţeanul Vlad Andrei-Dumitru, procurorii au înregistrat un dosar penal iar în luna mai 2015 au pus în mişcare acţiunea penală împotriva persoanelor implicate. Acest dosar a fost instrumentat la modul serios, procurorii rezistând presiunilor şi ameninţărilor politice, masonice sau de orice fel, dosarul fiind trimis în instanţă. Asta înseamnă că procurorii au dovezi consistente că s-au săvârşit ilegalităţi, lucru confirmat şi de faptul că doi dintre cei implicaţi şi-au înstrăinat bunurile deţinute, pentru a împiedica organele de anchetă să instituie sechestru asigurător asupra acestora iar contestaţiile şi tergiversările se vor epuiza, justiţia urmând a-şi spune cuvântul.

            „Cele 26 de tone nu sunt lipsă. Sunt doar cântăriri efectuate la noi şi o dată la cei care au dezafectat punctul termic, care şi-au primit o parte din plată din valorificarea pe care au făcut-o ei. (…) Dezafectarea a făcut-o aceeaşi firmă care a dezafectat la SE Paroşeni. Mi-a fost recomandat că sunt foarte serioşi şi într-adevăr au fost foarte serioşi. (…) La momentul la care am valorificat prin demontarea cu firma respectivă, care a făcut şi manopera, asta a fost cheia, domnule eu nu pot să fac manopera, fă-mi-o tu şi cotă parte din aia… da? Preţul pe care l-am primit atunci este dublu faţă de preţul actual şi totuşi există un prejudiciu, adică, să vă spun pe româneşte, dacă stăteam liniştit şi lăsam să fure echipamentele, ele oricum nu mai existau, oamenii de bine şi organele de cercetare dădeau AN-uri şi NUP-uri, foarte bine, ele nu mai existau, şi nu era niciun fel de probleme. Eu trăiam liniştit din punctul ăsta de vedere”, declara directorul Pregoterm Marius Danci.

Ce nu a reuşit să desluşească directorul Danci, este ce s-a întâmplat cu banii, aceştia neregăsindu-se nici în contabilitatea Pregoterm, nici în cea a primăriei, lăsând această problemă în sarcina jusiţiei.

Aceasta este doar o parte a jafului pe care Danci & Ile l-au practicat la Pregoterm, pe masa procurorilor de la Parchetul de pe Lângă Tribunalul Hunedoara se mai află un dosar în care este anchetat un alt jaf, în care „Pigmeul” furniza PET-uri de miliarde iar directorul Danci şi primarul Ile îşi făceau concediul în Grecia pe banii Pregoterm.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: