Colaborarea dintre Consiliul local Lupeni şi Apa Serv Valea Jiului continuă

 avram lupeni           În plenul şedinţei Consiliului local Lupeni a fost prezentată activitatea principalului operator şi furnizor de apă şi canalizare din Valea Jiului. La întâlnirea cu aleşii locali au participat Costel Avram directorul APA SERV, Monica Tarcea şi Roxana Benke, precum şi Constantin Zaharia cel care se ocupă îndeaproape de intervenţiile care apar pe raza localităţilor Lupeni şi Uricani.

În expunerea sa, directorul APA SERV a făcut o sinteză a principalelor investiţii care s-au   realizat atât la nivelul societăţii şi la nivelul munici-piului Lupeni. În municipiul Lupeni exploatarea reţelelor de apă şi canal este asigurată de un număr de 47 de salariaţi, alimentarea cu apă făcându-se din staţia Valea de Peşti şi staţia de filtre Braia.

În municipiul Lupeni, în decursul anului 2016 APA SERV Valea Jiului a furnizat servicii de apă potabilă, prin facturarea unui număr de 7.862 de abonaţi, cantitatea de apă facturată a fost de 562750 mc apă potabilă şi 572.786 mc apă uzată evacuată şi apă meteorică. Ca atragere de noi clienţi s-a reuşit încheierea unui număr de 819 contracte pentru  persoane fizice şi 31 de contracte pentru persoane juridice. Valoarea creanţelor pe care le are de încasat APA SERV din municipiul Lupeni se ridică la 2.718.932 lei, din care, cea mai mare sumă, 1.839.111 lei trebuie încasată de la populaţie.

S-a lucrat la investiţiile din staţiunea Straja şi la reţeaua de apă potabilă care au însumat 454.335 lei. „Vrem să finalizăm în cursul lunii octombrie a.c., investiţia care se va derula în staţiunea Straja, urmează să semnăm contractul, dacă nu vor apărea contestaţii şi se vor crea toate condiţiile ca din iarnă turiştii să găsească un confort sporit în unităţile de cazare. În ceea ce priveste investiţiile finanţate, se estimează semnarea contractului de finanţare la finele acestei luni pentru proiectul „Modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată” şi implementarea în trimestrul al doilea şi conform documentelor oficiale în municipiul Lupeni se vor face investiţii în valoare totală de 45.152.177 lei care constau în reabilitarea a 17 kilometri de reţele de apă şi 12,8 kilometri reţele de canalizare, în plan aflându-se cartierul Ştefan şi alte zone cu probleme. După cum aţi văzut am avut foarte multe intervenţii în municipiul Lupeni, în prezent 25% din consum şi pierderile din reţea se regăsesc în municipiul dumneavoastră. Angajaţii noştri au lucrat continuu până la 20 de ore pentru a remedia avariile apărute şi vreau să le mulţumesc pe această cale, lui Costel Zaharia şi echipei de intervenţii. Vom reabilta reţele importante din localitatea dumneavoastră. După cum ştiţi, am încheiat pe profit bilanţul pe anul trecut şi administraţiei locale şi revin ca dividende 88.000 de lei, bani pe care îi dorim să-i regăsim în viitoarele investiţii pe care le vom derula de comun acord. În ceea ce priveşte majorarea preţului la apă, acesta se va face etapizat, în fiecare an, populaţia putând să suporte acest demers. Sper că vom continua şi anul acesta colaborarea, mai ales că, acum municipiul Lupeni este cuprins într-un mare proiect, pe investiţii”, a ţinut să declare directorul general al APA SERV, Costel Avram.

Mai mulţi consilieri locali au intervenit în discuţii mulţumind pentru buna colaborare care există între părţi, iar răspunsurile primite din partea conducerii societăţii furnizoare de apă şi canalizare a acoperit mai multe palete. În finalul întâlniri, viceprimarul municipiului Lupeni, Iacob Mesaros a ţinut să mulţumească în numele Primăriei şi Consiliului Local Lupeni pentru buna colaborare precizând că „suntem deschişi şi încrezători în viitor şi ne dorim să ducem mai departe proiectele începute sau care vor începe în acest an pentru binele locuitorilor municipiului Lupeni”.

Apa Serv se angajează la rândul ei să aplice termenii şi condiţiile delegării gestiunii serviciilor în Valea Jiului, respectând echilibrul economico – financiar al furnizării serviciilor oferite şi principiile de bază ale continuităţii, adaptabilităţii şi egalităţii de tratament al utilizatorilor acestor servicii în Valea Jiului.

Angella DumitraŞcu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: