După 40 de ani de activitate, Colegiul Carmen Sylva este în atenţia administraţiei locale

carmen silva Fostul liceul de matematică informatică din Petroşani împlineşte anul acesta 40 de ani de funcţionare, ca instituţie de învăţământ apreciată atât la nivel judeţean, cât şi la nivel naţional şi internaţional. În 1977 a devenit cel de-al şaselea liceu din ţară căruia i s-a aprobat profilul de informatică. Iată că, după patru decenii de realizări, administraţia publică locală acordă acestei instituţii de învăţământ o atenţie deosebită, liceul, devenit colegiu, urmând să intre într-o reparaţie capitală, lucrările de reabilitare urmând să înceapă cu acoperişul care necesită reparaţii urgente.

            “Aşa cum v-am precizat şi anul trecut, printre obiectivele şi investiţiile pe care le avem în vedere în cursul anului 2017 se regăseşte şi Colegiul Naţional de Informatică Carmen Sylva, o instituţie etalon din comunitatea noastră. Contractul de lucrări a fost semnat, iar constructorul, atunci când şi timpul va permite se va apuca de lucrări. Tot ceea ce se va reabilita la colegiul nostru se va face cu finanţare prin Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare, care are în vedere acoperirea nevoilor de eficienţă energetică, de a stimula dezvoltarea unei pieţe locale pentru produse locale de materiale utilizate în domeniul izolării contrucţiilor, colegiul urmând să fie reabilitat termic cu vată minerală bazaltică, scopul final al investiţiilor fiind acela de reducere a facturilor la plata energiei electrice şi a gazului cât şi creşterea confortul termic în instituţia de învăţământ”, a ţinut să ne declare primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob Ridzi.

Investiţiile se ridică la 188.000 lei fără TVA. Anul trecut, Colegiul Naţional de Informatică a fost verificat de ARACIP şi a primit, conform declaraţiilor directorului Lucian Resmeriţă calificativul de „foarte bine”, în condiţiile în care foarte puţine din instituţiile de învăţământ din ţară primesc acest calificativ.(E.D.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: