În premieră, Festivalul Oamenilor de Zăpadă va ţine o săptămână

        fest oameni de zapada straja     În perioada 4 februarie – 13 februarie 2017, elevii vor avea parte de o vacanţă între semestre. Beneficiind de aceasta, mulţi elevi din Valea Jiului, dar şi din alte judeţe ale ţării, îşi vor petrece aceste zile libere pe pârtiile de schi din Valea Jiului, mai ales că, cabanierii şi cei care deţin obiective turistice în staţiunile Straja şi Parâng vin în sprijinul acestora cu pachete atractive de cazare, cu masă diversificată, lecţii de schi oferite de personal calificat, snowtubing, etc. Din discuţiile purtate cu reprezentaţii Asociaţiei Pro Straja, săptămânile care vor urma vor fi aglomerate, în staţiune urmând să ajungă peste 10.000 de turişti, pe mai multe serii, locurile de cazare din staţiune la principalele complexe turistice fiind ocupate în proporţie de 80%.

competitii in straja    Pârtiile se prezintă în stare foarte bună, iar meteorologii anunţă şi precipitaţii, dar şi vreme geroasă. Se aşteapă şi grupuri mari de elevi pentru tabere de schi organizate din judeţele Olt, Dolj, Constanţa, Cluj, Arad, Timişoara, etc. Pe lângă distracţiile de pe pârtii, aceastea vor fi întregite şi de   surprizele oferite de cei care cazează grupurile organizate: seri dansante, diferite concursuri şi le vor oferi mâncăruri tradiţionale din zonă.

Din luna februarie vor începe competiţiile sportive în staţiunea Straja. Astfel, în data de 4           februarie va fi organizată Cupa Baloo pentru copiii, iar cu acest prilej va fi sărbătorită şi mascota staţiunii, care va primi din partea organizatorilor un tort din fructe. Din 6 februarie până în 11 februarie, timp de o săptămână va avea loc Festivalul Oamenilor de Zăpadă. Este deci o premieră şi se aşteaptă ca numărul de lucrări să crească, iar organizatorii vor să reediteze performanţa de a realiza cel mai mare „om de zăpadă” din lume. Vor mai fi şi surprize pe care, organizatorii le vor oferi iubitorilor sporturilor de iarnă.

„Festivalul Oamenilor de Zăpadă se va derula de anul acesta pe parcusul unei săptămâni şi a devenit deja o tradiţie în staţiunea noastră. Sperăm ca şi anul acesta să atragă mii de turişti şi aşteptăm concurenţii, indiferent de vârstă. Trebuie să aibă doar imaginaţie, răbdare şi perseverenţă. Juriul se va deplasa ca şi în anii trecuţi prin toată staţiunea, va fotografia toate lucrările şi va desemna câştigătorii. Avem premii consistente şi sperăm să ne atingem scopul propus, promovarea staţiunii Straja prin toate competiţiile pe care noi le organizăm. Până la Festivalul Oamenilor de Zăpadă îi aşteptăm pe turişti să-l sărbătorim pe veteranul staţiunii, ursul Baloo, care este vedetă mai ales printre cei mici. În data de 4 februarie vom organiza Cupa Baloo pentru ei, unde vor fi premiaţi cei mai buni, dintre cei mai buni”, a ţinut să declare, Emil Părău, iniţiatorul şi organizatorul celor mai multe dintre competiţiile care vor avea loc în staţiunea Straja.

În data de 25 februarie a.c., se va organiza Cupa Straja, iar din luna martie, competiţiile cele mai importante vor fi organizate în parteneriat cu Consiliul local Lupeni.                                        Angella DUMITRAŞCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: