Moş Crăciun a venit şi pentru beneficiarii Centrului de Pedagogie Curativă Rudolf Steiner din Lupeni

    elevii-cu-dizab-de-la-steiner        Palatul Cultural din municipiul Lupeni a fost gazdă timp de două ore a evenimentului iniţiat de cadrele didactice de la Centrul de Pedagogie Curativă Rudolf Steiner, care funcţionează la parterul fostei maternităţi din localitate. Le-au stat alături şi părinţii, care au constituit o asociaţie ce are ca scop sprijinirea şi susţinerea celor 49 de elevi care învaţă în această şcoală specială. Serbarea de Crăciun şi expoziţia de hand-made realizată de elevi şi de părinţi, care au fost angrenaţi în această activitate, a fost un real succes.

Încă de la începutul acesteia, oaspeţii au fost întâmpinaţi de cei care coordonează activitatea în centrul lupenean. Cei interesaţi de produsele realizate au putut să-şi cumpere cadouri pentru Crăciun şi s-au făcut şi donaţii. Serbarea a debutat cu mesajele adresate celor prezenţi de viceprimarul Iacob Mesaros, cel care a spus celor prezenţi că „Marea sărbătoare a Naşterii Domnului este cea mai mare pe care o sărbătoresc creştinii. Trebuie să o întâmpinăm cu bucurie, cu pace în suflete. Mă bucur că am putut să fim astăzi, aici, alături de dumneavoastră şi vreau să vă felicit pentru tot ceea ce faceţi. Sărbători fericite şi La mulţi ani!”. Serbarea a început cu sceneta naşterii lui Iisus Cristos, personajele Irod, Cei Trei Magi, Iosif şi Maria, soldaţii şi alte personaje au fost interpretate de elevii cu dizabilităţi, cât şi de cadrele didactice. Inedite au fost şi costumele realizate tot în centru. După scenetă, au urcat pe scenă mai apoi invitaţii speciali, colindătorii de la Şcoala Gimnazială nr. 3 din Lupeni, elevii clasei a II-B, coordonaţi de prof. Melania Nan şi corul gimnazial „Glasuri de Argint” sub conducerea dnei prof. Felicia Frigea. Aceştia au susţinut un recital de colinde tradiţionale, care au atras aplauzele publicului, demonstrând încă o dată cât de talentaţi sunt elevii de la şcolile lupenene.

Moş Crăciun nu s-a lăsat aşteptat şi odată ajuns, în faţa scenei şi şi-a făcut cu prisosinţă datoria, împărţind tradiţionalele cadouri elevilor din centru. Directorul Marin Ormenişan a ţinut să mulţumească tuturor pentru că au fost alături la acest eveniment, administraţiei publice locale, sponsorilor şi celor care au adus o mână de ajutor pentru buna desfăşurare a activităţilor în cadrul centrului care funcţionează în municipiul Lupeni. În calitatea sa de coodonator al Parco Cavalli, Florin Vrabie le-a comunicat celor prezenţi că, acum, împreună cu colegii săi şi cu animalele care există acum, se poate face zooterapie şi alte activităţi diverse, invitându-i pe toţi cei prezenţi să viziteze singurul centrul de psiho-terapie care se poate face cu ajutorul calului sau a altor animăluţe, mult îndrăgite de copii. A mai trecut un an de activitate care s-a derulat în cadrul centrului şi pe zi ce trece, condiţiile se îmbunăţăţesc an de an, parteneriatele şcoală – administraţii – părinţi – alte ong-uri se diversifică în folosul şi pentru sprijinirea copiilor care prezintă diferite stadii de dizabilitate, dar care, cu ajutorul specialiştilor se pot recupera, cu succes. Iar aceste performanţe se realizează de întreg colectivul de cadre didactice, inimoase de aici, de la Lupeni.                                 Angella Dumitraşcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: