Proiectul “Tineri lupeneni pentru comunitate“ s-a încheiat

as-nilaron   Proiectul „Tineri lupeneni pentru comunitate”, implementat de Asociaţia „Niloran”, în parteneriat cu Primăria Municipiului Lupeni şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara, s-a încheiat.

În cadrul proiectului, optzeci de elevi ai celor două licee din Lupeni au învăţat ce înseamnă participarea publică şi care sunt mecanismele acesteia.

Participanţii au fost dornici de cunoaştere, chiar dacă domeniul participării publice este nou pentru marea lor majoritate. Primul contact cu acest domeniu este, de altfel, foarte important şi definitoriu pentru modul în care se vor implica în viaţa comunităţii, în viitorul apropiat sau mai îndepărtat.

În urma competenţelor acumulate, tinerii îşi vor putea identifica un rol pe care pot să-l joace în comunitatea locală, putând astfel să-şi dezvolte o carieră.

Proiectul „Tineri lupeneni pentru comunitate” a apărut din nevoia de a-i aduce pe tinerii din licee mai aproape de comunitatea locală din care fac parte şi a-i determina să participe activ la viaţa acesteia, dezvoltându-le competenţele.                Preşedinte, Nicu Taşcă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: