Tehnică nouă la ISU Hunedoara

pompieri-1    Proiectul „Răspunsul eficient salvează vieţi II” derulat de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă are ca obiective creşterea capacităţii de răspuns la inundaţii, alunecări de teren, incendii şi creşterea eficienţei intervenţiilor în zonele greu accesibile, prin dotarea cu echipamente şi mijloace tehnice moderne. Bugetul proiectului, cofinanţat din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Infrastructură Mare şi derulat în perioada 2 septembrie 2016 – 31mai 2017, este de 110.365.921 de lei.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Iancu de Hunedoara” al judeţului Hunedoara este printre primele 5 din ţară în dotarea căruia intră un nou timp de autopompă cisternă cu capacitate mărită.

Este vorba despre autospeciala de tip SCANIA ce are în componenţă scule şi accesorii pentru intervenţia la incendii. Autospeciala dispune de tracţiune 6×6 şi poate fi utilizată şi în teren accidentat. Rezervorul poate înmagazina 9000 litri de apă şi 1.000 litri de spumogen şi poate transporta şi apă potabilă. Autospeciala mai are în dotare şi un tun pentru apă şi spumă cu acţionare manuală. Autospeciala dispune de o pompă de joasă şi înaltă presiune, care poate dispersa 3.000 de litri de apă pe minut, precum şi de generator de curent electric şi sistem de iluminat la locul intervenţiei.

Tot prin acest proiect, în dotarea I.S.U. Hunedoara au intrat două microbuze, cu 17 locuri, pentru transportul personalului la locul intervenţiei.

Pompierii hunedoreni au mai fost dotaţi şi cu un autocamion pentru intervenţii pe teren accidentat fiind dotat cu troliu, iar garda la sol ridicată îi permite deplasarea în zone greu accesibile. Autocamionul va fi utilizat pentru transportul materialelor şi utilajelor la intervenţiile de amploare, în principal la inundaţii şi incendii de pădure.

Inspectorul şef al I.S.U. Hunedoara, locotenent colonel Viorel Demean se arată încântat de noile achiziţii şi spune că tehnică ce a intrat în dotarea inspectoratului este una deosebit de utilă în contextul în care, marea majoritate a autospecialelor de stins incendii, existente la nivelul judeţului Hunedoara au o vechime de câteva zeci de ani.(A.D.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: