La Petroșani s-au aprins luminile de sărbători

tibii-aprinde-luminile-1  Așa cum a promis într-o recentă conferință de presă, primarul municipiul Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi a aprins luni seara, în prezența a sute de copii, luminile de sărbătoare, din Parcul Carol Schreter.

”Am fost, astăzi, prezent în Parcul Carol Schreter, împreună cu Andrei și Maria, pentru a da startul sărbătorilor de iarnă. Ne bucurăm foarte mult că am reuşit să aprindem luminile anul acesta mai repede decât în alţi ani, asta pentru a ne bucura de sărbători cât mai mult posibil, şi noi, dar mai ales cei mici, care au venit în număr mare astăzi, aici, în Parcul Carol Schreter. Poate că anul viitor le vom aprinde și mai repede ca în marile oraşe europene pentru că este important să ne bucurăm cât mai mult de aceste lumini de sărbătoare şi cred că fiecare îşi doreşte să se bucure în această perioadă de sărbătorile de iarnă, de cele religioase şi de tot ceea ce ne oferă luna decembrie, pentru noi şi pentru familiile noastre. Le mulțumesc ajutoarelor mele, copiii, pentru că astfel am apăsat împreună butonul care a umplut de strălucire străzile din municipiul Petroșani. Totodată le mulţumesc „Moşi Crăciunilor” care au împărțit bomboane celor prezenți, dar şi colindătorilor care au încântat audienţa”, a ținut să declare primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi.

tibii-aprinde-luminile-2      Pentru buna desfășurare a evenimentelor cultural- artistice din luna decembrie, din bugetul local a fost alocată o sumă generoasă. Astfel, cea mai mare sumă, de 47.000 de lei este destinată achiziționării unor cutii de bomboane de ciocolată pentru preșcolarii și elevii din clasele 0 – VIII, de la școlile din municipiu, pentru cei de la Casa Pollicino din Petroșani, copiilor cu handicap grav, celor din centrele de plasament, cei din clasele speciale, cei cu autism, micuților instituționalizați la Centrul ”Maria Stein” și Centrul ”Speranța pentru Colonie”, preșcolarilor de la Grădinița ” Bunul Samaritean”, cei incluși din centrul specializat de zi pentru resocializarea copilului predelincvent și delincvent provenit din familii dezorganizate, etc. Aproape 30.000 de lei sunt pentru Ziua Națională a României, acțiune ce se va desfășura în Parcul Carol Schreter de 1 Decembrie, 1.500 de lei merg pentru un concurs de religie având ca temă Sfânta Mucenință Varvara – Ocrotitoartea Municipiului Petroșani, pentru sărbătoarea din 4 decembrie, 2.000 de lei pentru Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități – pe 5 Decembrie, 7.500 de lei sunt destinați pentru Sărbătoarea Pomului de Crăciun și 15.000 de lei pentru Revelionul în aer liber. Alți 55.000 de lei, neincluși în proiectul descris anterior, sunt prevăzuți a fi alocați pentru Revelionul Pensionarilor.

Angella Dumitrașcu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: