Hunedoara la Târgul Naţional de Turism al României

   intalnire-cj-turism      În perioada 17 – 20 noiembrie, la Bucureşti se va desfăşura cea de-a XXXVI-a ediţie a Târgului Naţional de Turism al României, la care va fi prezent şi judeţul Hunedoara. Acest eveniment îşi propune să promoveze turismul şi tradiţiile locale din fiecare zonă a ţării. Pentru ca prezenţa judeţului Hunedoara la târg să-şi atingă scopul, acela de a aduce turişti în judeţ, de a promova obiectivele istorice, zonele de interes cultural şi de agrement, conducerile Agenţiei de Dezvoltare Economico-Socială, Consiliul Judeţean Hunedoara şi Camera de Comerţ au dorit să se consulte, pentru prima oară într-un cadru organizat, cu reprezentanţii zonelor de atracţie turistică din judeţ. Târgul se adresează şi agenţiilor de turism care îşi pot face o idee despre oferta care există în judeţul Hunedoara, în orice anotimp.

Pentru ca prezenţa judeţului Hunedoara la târg să-şi atingă scopul, acela de a aduce turişti în judeţ, de a promova obiectivele istorice, zonele de interes cultural şi de agrement, noua echipă a Agenţiei de Dezvoltare Economico-Socială, Consiliul Judeţean Hunedoara şi Camera de Comerţ au dorit să se consulte cu reprezentanţii zonelor de atracţie turistică din judeţ. Scopul întâlnirii, care a avut loc la sediul CJ Hunedoara în data de 19 octombrie 2016, a fost acela de a găsi cele mai bune soluţii şi modalităţi de promovare a judeţului la această nouă ediţie a TTR, în contextul în care evenimentul se desfăşoară înaintea sărbătorilor de iarnă şi a deschiderii sezonului în zona montană. Este, de altfel, pentru prima dată când operatorii din turism, reprezentanţii instituţiilor care administrează monumente istorice au o astfel de întâlnire punctuală, organizată la iniţiativa conducerii ADEH. Judeţul Hunedoara participă la târgul de la Romexpo cu un stand cu o suprafaţă de 57,75 mp, ce va fi amenajat în pavilionul C, de maxim interes. În urma discuţiilor, s-a hotarât să se pună accentul pe promovarea staţiunilor Straja, Parâng şi Râuşor, a sporturilor montane care se pot practica aici, a posibilităţilor de cazare şi a obiectivelor care pot fi vizitate în împrejurimi. O altă componentă importantă vizează promovarea obiceiurilor şi tradiţiilor populare din această perioadă a anului. În plus, vor exista la stand mici evenimente care să atragă cât mai mulţi vizitatori: de la degustări de produse specifice judeţului Hunedoara, la filme de prezentare a celor mai reprezentative zone din judeţ, până la mini-spectacole susţinute de artişti profesionişti şi amatori.

Târgul se adresează, în egală măsură, şi agenţiilor de turism care îşi pot face o idee despre oferta bogată şi diversificată care există în judeţul Hunedoara, nu doar în perioada sezonului de iarnă.

La întâlnirea care a aavut loc la Deva au participat: Constantin Tinca – directorul Castelului Corvinilor Hunedoara, Liliana Ţolaş – directorul Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva, Alin Suciu – Cetatea Devei, Vladimir Brilinsky – administratorul sitului Sarmizegetusa Regia, Maria Orlandea – Muzeul Aurului Brad, Alin Alimpesc – Administraţia Parcului Naţional Retezat, Veronica Bârlea – Cetatea Mălăieşti, Traian Melha – Băile Daco-Romane Geoagiu Băi, Bianca Marcu – Primăria Oraşului Geoagiu, Ioan Sicoe – Direcţia Judeţeană de Cultură, Tatiana Rovinaru – preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Produse Tradiţionale şi Ecologice din judeţul Hunedoara, Andreea Mateiaş – reprezentantul Hotel Rusu Parâng, Corina Silaghi, Mihaela Dobre şi Sanda Moroşan – administratori de pensiune în Straja, Dorin Chiriţă – preşedintele Asociaţiei „Pro Straja”, Emil Părău – administratorul SC Comexim-R SRL Lupeni.

Consiliul Judeţean Huneodara a fost reprezetat de vicepreşedintele Mircea Bobora şi consilierul judeţean Eduard Felciuc, Camera de Comerţ Hunedoara a fost reprezentantă de Crinela Gafton, director general, şi ADEH Hunedoara de directorul Radu Barb.

Angella DUMITRAŞCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: